måndag 2 oktober 2017

Guns and fire


Lyssnade noga. Hörde meningen klart och tydligt men slog fast att det inte alls handlade om Åkesson. Med bilden klar och tydlig var det bara att konstarea att det var första kommentaren från den nyvalde moderatledaren. Att han tar till sig uppdraget att införa en stramare flyktingpolitik. Som han klargör ska vara den s k Alliansens linje. Med andra ord utmanar han definitivt två av de fyra partierna ordentligt. Borde kanske ta på sig platå skorna och blicka ut över den rådande situationen. Ett ledarskap borde innehålla något helt annat än lågvattennivå. Borde inte ett (M) stå för något annat än (M)ot? Se utmaningarna och sluta upp med krypskyttet!

Jag känner mig mycket som en katalan. När överhögheten slår till och förbjuder det som är så tydligt sammankopplat med demokrati. Frihet i yttrandet och öppna val. Det som utspelat sig där nere under några dagar stärker snarare Kataloniens iver för frihet, istället för att stärka tillhörigheten till Spanien. Slå ned folks vilja är gammal kommunismtaktik som aldrig varit framgångsrik. Över tid.

Dårskapens eldorado. Sitta på våning med utsikt, 32:a våningsplanet. Och bara mata på med automatvapen på tusentals människor som är på en konsert. Nu nämns 58 döda och 500 skadade. I det ”öppna” USA där man blir hjälte om man har vapen. Vapen till försvar mot rädsla. Minst tio automatgevär att ösa på med. Clint Eastwood mentalitet med löst hängande revolvrar och dårskapens mästare i högsta beslutande ställning. Katastrof och skräpning är knappast gångbara ord även när de framställs på engelska. Inte et uns till skämt. Som i svenska filmen ”Se upp för dårarna”.   

Regntunga moln. För att bekräfta dagen idag. Och naturligtvis eftermiddagsregn som inte verkar ge sig helt. Sen eftermiddag och upp till Hyttmarken för att kanske rafsa ihop en del löv. Hopplöst blött så insatsen blev i allra högsta grad begränsad. Hoppas den goda viljan gav något avtryck – i alla fall.

Uppdrag ringa. Maskeras med att jag kan lokalen. Också en god test på att höra hur idéer tas emot. Om det går se utveckling i dem eller enbart leta efter problem. Överraskad? Knappast. Spär på bilden av att nytänk alltid hamnar i bevisställning medan befintlig verksamhet alltid bara har att trava på, med sina uppräkningar. Klart bekymrad att trögheten är mer segt än melass. Tur att det går stava till innovation i varje fall.   

Dagordning till generalförsamlingen i CPMR. En hel del dokument och ställningstanden att göra. Gott med professionellt tjänstemannastöd. Blir betydligt enklare reflektera när professionalisten först får framföra sina synpunkter. Så svårt ändå kunna lägga på de avgörande orden. Det som gör skillnad.   

Klar nyhet. Namne in i Sandvikens IFs organisation. Som såväl tränare som sportchef. Olsson. Men Pelle i förnamn. Hoppas och tror att det blir en form av värdefull pusselbit i att bygga förening. Fast utan tidigare statiskt 4-4-2 system. Bob Houghtons tid var dåtid. Låt så vara.

Nutiden i Gefle IF, rent sportsligt. Ikväll en 2 – 1 viktoria hemma vs klassiska Helsingborg. Imponerande spel i första halvlek. Andra tappade man bort bollen och skåningarna fick vrida och vända. Längre än till en reducering kom man aldrig. Utan fick möjligen äntra Akka från Rörberg och mot skåneland. Utan poäng.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar