söndag 8 oktober 2017

Plask


Å regniga dag. Aldrig mera ska…. Men det var en gammal slagdänga. Klart det regnade idag, massor. Men efter regn kommer solsken. Det är jag övertygad om. Därmed så indikerar dropparna en förhoppning om en än ljusare framtid.

Provade med regnkläder under förmiddag. Lite lövrafsning och dessutom köra bort de där högarna. Då räckte det inte med enbart en regnjacka. Lika blöt som en simmare som testade klädsim. Men skönt att högarna äntligen kunde få försvinna. Till en plats där de mera i lugn och ro får omvandlas till en närande jordhög.

Svårt få något blött att bli torrt. Och än svårare i lite blåst få upp de där plåtarna över vedhögen som finns utelämnad utanför källaren. Fick till det så småningom. Men om plåtarna fortfarande ligger kvar är verkligen osäkert. Får lita på hoppets låga. Kanske uppehållsvädret i morgon ger mig större chans att lyckas till ambitionerna än mer hållbart. Torr ved brinner bättre än blöt, torr ved ger inte de där tjärmängderna.

Både och. Besöket på sjukhuset hos mamma. Som dansa jenka. Både framåt och lite bakåt också. Fortfarande så förundrad att det inte ingår i rutinerna med att få upp henne. Går naturligtvis enkelt inse att vi har väldigt lite av rehabiliteringsresurser. Som så drastiskt kan påverka vårdförloppet positivt. Det avgörande i inledningsskedet är att åtminstone få upp den enskilde patienten. Annat intryck; konstaterat inget problem med svalget. Ändå fortsätts det med passerad mat. Som naturligtvis upplevs som en sörja. Hoppas innerligt att någon kliver fram och förändrar det här – redan i morgon. Maten ska upplevas med ögonen, maten ska smaka, maten ska stimulera matsmältningen. Maten är ytterst viktig.

Bio – inget för mig. I varje fall inte nu. Men Anna-Greta och Annika plockade med sig såväl Olle som Emil på en tecknad variant. Eller om det nu var tvärt-emot. Att Olle och Emil plockade med de vuxna istället.     

Hedersamt kände jag det som. Att bli uppringd kvällstid kring något så viktigt som drivmedel. Hur man tänker och mer hur man bör tänka. Hur allt hör samman för att bidra till hållbar samhällsutPlaskveckling. Fortfarande förundrad hur ett särsintresse tillåts spela med kort som inte synas. Blir drivmedelsdebatt i alla våra tio kommuner. Känner mig verkligen utmanad på den som kommer hållas här. Om det inte kommer fram lokala företrädare i någon av våra andra nio kommuner, ring gärna. Åker direkt.

Borde vara omöjligt. Att åka ned till Holland och förlora med mer än högst sex mål. Då skulle andra platsen vara svensk och vidare kvalspel. Som mycket möjligt handlar om elimineringsmatch vs Danmark.   

Partiledardebatt. Skruvade snabbt ned ljudvolymen. Är det verkligen falsett som är medicinen för att vinna val? Undrar verkligen vilket genomslag en lugn och trygg Fälldin röst skulle kunna bidra med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar