måndag 9 oktober 2017

Käbbel, debatt eller samtal


När ett och ett blir ett. Eller kanske ändå mindre. Lyssnade in gårdagskvällens partiledardebatt. Tryggheten i samhället ska öka genom resurser till flera kameror, mer övervakning. Låter bra – för vissa. Men erfarenheten visar att den kopplingen inte alls fungerar i verkligheten. Istället så ökar otryggheten i takt med att tankarna går till att här måste det säkert vara otryggt – då det till och med är föranlåtit med kamera övervakning. 

Undrar om dylik debatt för över opinionssiffror i andra banor än vad de var före påhoppen på varandra. Debatt är en sak, samtal något helt annat. Och det är i det senare som konstruktivitet får näring.

Så gick det för partiledarna

Stefan Löfven, S: 2,93

Ulf Kristersson, M: 3,24

Jimmie Åkesson, SD: 2,83

Gustav Fridolin, MP: 2,21

Annie Lööf, C: 3,02

Jonas Sjöstedt, V: 2,66

Jan Björklund, L: 2,98

Ebba Busch Thor, KD: 2,53

Allt detta utifrån den undersökning som Expressen/Demoskop redovisar. Undersökningen tog ingen hänsyn till vem-avbröt-vem-mest. 

 

Kronor en, kronor två och kanske tre också. Budgivningen fortsätter hur många utbildningsplatser som ska ordnas för polisernas kvantitet. Utan att ens inse att vi idag inte alls kan fylla dagens platser – och att så många konsekvent lämnar yrket. Sänkta intagningskrav torde mer dra åt en riktning att tappa respekten för vår ordningsmakt.

 

För mycket av det goda. Klart vi behöver regn. Men nu känns det lite för mycket. Och än värre verkar det vara i Gävle. Märktes redan under söndagseftermiddagen. Rena kaskaderna på vissa gator. Sedan har det fortsatt med de ihållande dropparna. Antal grader kallare och det varit en rekordperiod med snö. Igen. Förra gången det blev ju till en isolerad del av konungariket Sverige. 

 

Jämställdhet a la Norge. Att herrlandskapet i fotboll ska ha samma ekonomiska förmåner som damernas. Allt på initiativ från herrarna! Om det skulle ge efterföljare? Onekligen en spännande framtid.

 

"Jag vet inte för vilken gång i ordningen den senaste tiden jag tänkt att iskylan sprider sig. I det solidariska land jag växte upp i och varit så stolt över. Ett land där vi bryr oss om våra medmänniskor och där medmänsklighet varit en av grundvalarna. Vad är det som gått sönder, vart har medkänslan med människor omkring oss tagit vägen?", vem kan säga emot SVT profilen Marianne Rundström?

 

Det är i morgon kväll det gäller. Rimligen är förstaplatsen vikt åt Frankrike. Men att bli tvåa ger ju kvalmöjligheten att den vägen ta sig till VM. Svenska folket lär bli sittande framför TV apparaten och följa det stora slaget i Holland. Forza Sweden.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar