onsdag 4 oktober 2017

Vilken sorts bulle


Kanelbullens dag. Precis som olika personer. Ibland goda och ibland på något sätt överjästa. Blev smakprov i varje fall. Men handlade om en längd, föredrar dem som en bulle ska vara. Öppnade för ett resonerande samtal. Men det förtroendet grusades ordentligt. Egentligen bra att vissa personer visar sitt rätta ansikte. Enklare hantera dem då.

Klart det finns mängder att lära. Även inom det här ämnesområdet. Bara att erkänna. Tror att öppna sinnen och ärlighet är ingredienser som bär framåt. Kan bli mycket bättre runt jämställdhetsfrågor. Så givetvis försökte jag nyttja den situation som uppstod i utbildningssyfte. Två timmars föredrag inklusive grupparbetsuppgift. Kommer en återkoppling om några veckor. Bygga tar tid, men tydlighet i hur saker och ting ska byggas är en förutsättning för bestående resultat.  

Tunga dokument gå igenom. Men lärande när man lägger det sinnet till. Handlar också om att dra slutsatser. Frågan är väl om de är rätta eller vilar på felaktiga grunder. Det helt självklara för mig kanske inte är det för någon annan. Medicinen, verktyget är då som alltid – samtalet, dialogen. För att kunna föra någon framåt fordras också att först hitta personen.

Snacka om trevligt bemötande. Ett föredöme – den sjuksköterska jag fick prata med på mammas avdelning. Förstod varandra helt och hållet. Ställde mina frågor – antecknade de svar som gavs. Betydelsen av rehabilitering var mycket avgörande. Samtidigt som det förklarades att de resurserna var mycket kraftigt beskurna. Svårt förstå då att hon inte tas upp under dagarna utan hanteras ständigt liggande. Hänger liksom inte ihop. Dock – förtroendefulla samtal gör det alltid möjligt att bygga vidare på.  

Besök. Det som ger avbrott i den långa, väntande tillvaron. När det fordras stimulans. Idag besöktes hon av Ingrid & Tommy. Som pratade och rörde vid. Behövde inte ens fråga mig vad det betyder. Syntes lång väg. Betyder så oerhört mycket mera än vad många kanske kan ta till sig.

Det som skulle bli en kort dag blev tvärtemot – en mycket lång variant. Hann nästan inte ens med en snabb tur till affären. Går ju åt en del varor, trots att jag slarvar så stort med intaget av nyttigheter. Och det där med utlovad motion – hann liksom inte alls med.

Så samstämmigt det var. Två metoder, andra finns inte. Inte för bekämpning av stickmygg. Finns väl enbart ett departement som tror något annat, som finns där i sin konstanta Törnrosa sömn. Har så radikalt målat in sig själva i ett hörn. Och då finns där mängder av prestige. Gott att de som medverkade var samstämmiga i att det enbart existerar två metoder.

Motionen inställd idag också. Kommer kanske bli tid annan dag. Siktar in mig på torsdag. Innan stjärten slås ned framför TV;n och den där hemmamatchen i seriens aktergrupp. Hockeyn hade kunnat börja med mycket mer och bättre utdelning. Publiksiffrorna kommer säkert inte vandra uppåt nu.

Varje dag har sin tjusning. Onekligen den här också. De allra flesta positiva samhällsbyggare. Plus en del andra också, för att visa mångfalden i det som kallas världen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar