onsdag 25 oktober 2017

Vilken överraskning!


Kors i taket! Det organ som är övergripande ansvarig för regionala utvecklingsfrågor fick med företagande, näringsliv och effekterna kring detta – på dagordningen. Men trattade fort ned enbart till besöksnäringen, som knappast är huvudnäringen i vårt eget län heller. Följde en snuttifierad-lokal- postnummer-debatt. Som mest handlade om det egna lokala initiativet i besöksnäringsfåran. Länets viktigaste näring?

Näringslivet, dess förutsättningar, dess utveckling, handlar definitivt om att skapa resurser genom arbetsmarknad med mera. Som sedan aktivt underhåller våra förutsättningar att ge basservicen i skola, omsorg och hälso- sjukvård. För att utveckla det goda livet. Vi pratar ofta i organet om kultur. Här handlar kulturen mer om att utveckla någon form av entreprenörskap, få till en stödjande och accepterande miljö. Arbeta med ambassadörskapet.

Sommartider hej, hej. Hej som farväl. Redan nu har snön dragit in över delar av Ovanåker och Ljusdal. Samtidigt som forskare varnar för långa vintrar framledes. Till följd av klimatförändringarna. Kanske inget som de bryr sig om, de 90.000 svenskar som flyttat ned till Spanien. Hu för vargavinter, knappast något som svenskarna i gemen önskar sig – mer av landet som föryngringsytor ens till vargavintrar.

Me Too. Fångar upp alltfler individer. Idag en av Aftonbladets stjärnjournalister. Som uppenbart haft anmälningar över sig tidigare. Journalist som engagerat sig i frågor och utnämnt sig själv som feminist. 

Migrationsverkets generalsekreterare. Eller vad nu titeln är. Det är osäkert i Afghanistan och i vissa delar till och med absolut omöjligt återvända till. Men bedömningen sker individuellt. Så osäkert land kan vissa återvända till, andra inte. Kanske bra veta för de som kastas ut? Att det är osäkert – men säkert för vissa! Argumentationsförmåga a la Migrationsverket!

Ljussken över hela Luleå. Fast det gick ju över - och så kom staden in i sitt ordinarie tillstånd. Mörkrets makter tog därefter över. Nu berodde tydligen ljusskenet på att en kranbil dragit in över starkströmledning.

Intressant kvällsläsning. Över ambitionerna att ta ut skatt på biogasen. Och hur nu motståndsrörelsen bör och kan mobiliseras. Ett utmanande område som vi i allra högsta grad är inblandade i.

Lite svek kanske, men orkade helt enkelt inte vara aktivt med under hela distriktsstyrelsemötet. Nu går liksom allt ihop och timmarna mellan övningarna nattetid har minskat ordentligt. Och det blir en mycket tidig morgon efter några nattimmar – igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar