torsdag 26 oktober 2017

Mia min Mio


Bliv vid din läst. Eller stanna kvar på det du går på. Saker och ting kan hända, plötsligt uppstå. Tidig morgon, givetvis. När så många träffas kring näringslivsfrågor. Testar idéer, samtalar, bygger kontakter. Som en form av kreativt växthus. Men på sitt sätt dubbelbokad innan jag fick klart för mig den här träffen. Så bara smyga iväg bakvägen. Och då dras visitkortet som det står mitt eget namn på. Men helt juste – är man inte kvar i lokalen så vinner man inte heller. Bäst inte veta vad vinsten handlade om.

Mia min Mio. Eller något likartat. Grattis till Mia som hade det första vinnande visitkortet. Första klassresa tur och retur Köpenhamn. I första klass. Kanske det också innehöll övernattning. Kul och intressant pris till en helt speciell person.

Bra fortsättning. Det där att få försöka få till samtalet om innehållet i verksamheten. Gå från enbart bevarande till utveckling. Ett långt steg att ta. Men ett helt nödvändigt steg. Egentligen handlar det om att tänka företag här också. Vinna marknadsandelar eller enbart tappa. Gäller både stoppa blödningen som att våga trampa upp nya stigar. Fordras givetvis delaktighet. Livet är en fest, när man tillåter det och uppmuntrar.

Bäst i klassen. Bäst när det gäller. Eller vara klart bäst i Sverige. Klarnar allt mera. Vilket enormt innehåll. Förenar så tydligt hem – skola – fritid. Stödjer ungdomarnas utveckling på ett mycket genomtänkt sätt. Rapatac. Förädling av ett innehåll från en annan kommun. Att få vara med på den här resan skänker också en hel del stolthet.

Många beståndsdelar. Det som i sig själv kan skapa problem, svårigheter, stora underhållskostnader. Egentligen skillnaden mellan förbränningsmotor mot elmotor. Liksom skillnad i utsläpp. Självklart för den som över huvud taget vill närma sig förutsättningarna. Den som har annat uppsåt och närmar sig verkligheten med skygglappar så kan det uppstå stora problem. Personliga problem. Har gett mig tusan på att avslöja den/de som spelar falskt.   

Går verkligen framåt. Kanske för varje dag. Tittar i backspegeln. Syns så tydligt. Hon skulle ha varit bort från sjukhuset långt tidigare. Nu får hon komma upp, nu får hon omvårdnad, nu får hon samtal. Nu får hon äta själv, nu slipper hon passerad mat. Så självklart. Men ändå beroende på vårdnadsgivare. Finns olika förklaringar. Tydliga utmaningar som det går jobba med och stavas mest ledarskap.

Engagemang som gör skillnad. Kul träffa Peter så där plötsligt innan han och damlaget drar mot Kungälv. Vilket driv. Och vilken längtan till att nå varaktiga resultat. Tänker följa deras matcher över Bandy Puls.

Följde även Brynäs ikväll. Hade trott något. Vinsten borta mot Frölunda lovade gått. Men så åter tillbaka till buklandning. Totalt chanslösa hemma vs Färjestad. Tittade men borde inte. Nu kan det bli en vaken och sömnlös natt.  Omöjligt lämna favoritlaget. Fast jag inser att något måste hända. Den striker som är inköpt fick inte ens sitta på bänken. I ledarskapet handlar det få ut det mesta av sina tillgångar. Uppenbarligen har man misslyckats totalt i detta. Nu så nära kaos och kollaps. Psykisk och mental ohälsa.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar