fredag 13 oktober 2017

Också en dag


Klart det känns, som en spark i mellangärdet. När förändring sker, trots att det måste vara oundvikligt. Och någon måste faktiskt hålla i det som kan liknas vid en yxa. När saker händer, eller inte alls händer fordras handlingskraft. Sedan är det en helt annan sak om det förändrar den nedåtgående spiralen eller gör den än tvärare, gör nedförsbacken mer som en form av stup. Lite grann av rekord, klarat av att sparka tre guldtränare. Just idag på förmiddagen rök Roger Melin bort från Brynäs Hockeys organisation. Frågan är hur han kunde rekryteras? Och vems ansvaret för det är. Knappast Rogers eget. Var sak har sin tid, hans tränarskap var nog gott och vinnande förut. Men nu i ny klubb i väntan på sin egen pensionering. Inte hans analys vilket ledarskap det handlar om 2017. Det är upp till en sportchef att hantera och sedan förankra i sin styrelse. Verkar som att spelarnas förtroende var helt bortspolat – och då finns sällan alternativa möjligheter. Redan i morgon får spelar gruppen visa att det här var nödvändigt när serien vänder mot det lag som förnedrade dem med 2-8 igår. Nu med hjälptränarna vid rodret – som då verkar ha föreningens fortsatta förtroende! Och då är inte Ove Molin fri från sitt kontrakt i Blekinge, inte Jonas Rönnkvist intresserad. Så vad återstår? Andra tränare som fockats från sina respektive klubbar, eller något nytt, spännande namn med utländsk härkomst. Jeremy Colliton vore mumma.


Moderaterna. Skuggar verkligen brunskjortorna. Tror sig lösa framtiden med förbund mot tiggeri, med hårdare straff, med mer av medicinen övervakningskameror. Tänk hur den politiska scenen kan förändras. Så fort. Från Nya Moderaterna med Reinfeldt, till det mer mörkblå originalet.


Allra härvan. Nu häktas bolagets Vd. Intressant se vilka kändisar som suttit med där i styrelsen. Till och med person som nu lanseras i nytt officiellt uppdrag! Kanske inte helt smart – det heller. Nästa steg kan vara att begära styrelsen inför rätta.


Google var namnet. På företaget som räknar med att lansera sin serverhall i Avesta, eller rättare sagt något norr om Horndal, granne med Österfärnebo. Starkt jobbat. En eloge till såväl kommunstyrelsens ordförande som till näringslivsministern. Prata går ju alltid göra, men kombinera det så det går – en helt annan fråga. Nya jobb visst, men också en eloge till en framåt kommun.


Kampen går vidare för två andra framåt kommuner. Västerås vs Skellefteå. Kring etableringen av North Volts batterifabrik. Korrekta svar på de ställda frågorna. Men också lärdom bygga upp personliga kontakter och visa musklerna bakom. Här handlar det om koncernledningarna i ABB respektive Skellefteå Kraft. Som man så ädelt säger i idrottssammanhang – må bäste man vinna. Samtidigt som det verkligen fordras att just företaget kan plocka ihop alla dessa miljarder som fordras och är grunden i etableringen.


Känns jobbigt. Följa nära anhörigs kamp på sjukhuset, i sjukvårdens fotspår. Inte mindre jobbigt när det rör sig om egen mamma. Har nu fått ihop så pass många händelser som är helt oförklarliga att det räcker till en följetong. Vill berätta. Inte för att sänka, utan för att bidra till att saker och ting ska bli bättre. Klagomurens människor eller de som helgonförklarar är svåra ta på allvar.   


Varmt i stugan. Carl-Henrik fixat värmen under dagen. Om det nu var just det som drog ut Nils-Olov till den lilla stugan så himla fort att han till och med försakade maten som stod där och väntade på spisen.

Välkommen hem! Tores halvsyster, eller Tores halvbror. Visar sig väl vilken kategori hen tillhör. Och därmed kan namnet ges. Lille missen hemma nu efter att ha hämtats hos Håkan. Full rulle redan från start. Visar sig väl hur hen kommer kunna umgås, accepteras av Katta. Håller tummarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar