torsdag 5 oktober 2017

Vildsvin


Cesium. Med dessa höga värden i vildsvin, 31 år efter olyckan i Tjernobyl! Borde väl vara borta nu, men såren i naturen läks verkligen inte fort. Visade sig i de skjutna vildsvinen.

Äkta gratulationer i riktning Ovanåker. Lärarförbundet rankar kommunen på tredje plats av Sveriges hela 290 kommuner. Uppenbart med stor tydlighet och det här att se varje elev. Självklart givetvis - men inte alltid så självklart – för alla.  Tuffare för egen del – 243:e plats. Men får glädja sig åt det lilla. 12 placeringar framåt i förhållande mot fjolåret.

Klart jag verkligen vill hjälpa till. Men också verkligen svårt. Fick åter brev från Malaga att Ingrid vill hem efter så många år i Spanien. Så svårt när ohälsan slagit till – på alla möjliga plan. Och inte tillräckligt mycket nära anhörig för at per automatik få företräda henne. Då kommer det nog fordras en form av fullmakt, minst. Återigen visar det sig svårt åldras ensam eller till och med åldras hand i hand med specifik ohälsa. Svarar direkt – också som en form av händelse för att avbryta hennes långa ensamhet och otillräcklighet.

Hann med korta promenaden. Den som borde tas dagligen, minst. Innan soffan kallade på Brynäs hemmamatch. Publikintresset var sannerligen inte på topp. Inte på Gavlerinken som också fick hålla de översta sektionerna stängda så det inte ekade helt av tomhet. Hoppas vinsten ska driva in lite mer av engagemanget. Behöver laget i form av klingande pengar och lika mycket klingande poäng. Lassgård som coach!

Intresse grande. Fotbollslandslaget som kommer dra över 50.000 åskådare hemma vs Luxemburgh. Och utan Zlatan. Ett intresse som finns här någonstans i myllan och som växer fram speciellt under höstarna.  

Besked, självrisk. Folksams ”belöning” efter att ha blivit påkörd av smitare på parkeringen utanför Stadshuset en lördag. En belöning att få betala en självrisk på 6.240 kronor. Motiveras med att jag saknar vittnen. Som jag alltså skulle ha haft vid en smitningssmäll i ensamheten en lördaglunch? Alternativet var att jag skulle kunna ge ett vittne som kan garantera att bilen parkerades utan plåtskada! Lite svårt tänka sig ha försäkringar i dylikt bolag!

Och så var det egentligen framme då. Det långsamma material som snart ska ut på remiss, som i det här fallet kallas samråd. Tänker vidare på vilken nivå allt ska skrivas i. Hur materialet ska kunna engagera nyfikna och seriösa investerare. Byggare. Vad som sticker ut och som enbart kan vara skrivit kring vår egen kommun. Det som gör skillnad. Nu gör vi tillsammans skillnaden!

Per-Ewerts besök hos mamma. Positiv återberättelse. Men enklast få bilden själv. Så fredag eftermiddag/kväll får ställas för besöket som inte blev av idag. Fick ju igår en tydlig bild från ansvarig sköterska om behovet av snabb och effektiv rehabiliteringsinsats. Som är en del av det jag känner för att följa upp.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar