söndag 15 oktober 2017

Älgarna demonstrerar


Kaxigt. Ända in till hästhagen ställer de upp sig och betar som de mest tama av tama. Tjur, ko och kalv. Trygg familj som mycket väl känner till att Hyttmarkens jaktlag först börjar jakten den 19.e. Så fram till dess så är det lugnt. Hästarna däremot blir rejält skärrade och vet inte hur de ska agera. Familjen kom i morse, tågade sedan iväg. Och återvända naturligtvis fram emot kvällningen. Och flyttar sig väl den 19 oktober. Till något jaktlagsområde som är kvar med sin insats för det här året. Som att djungeltrummorna går, eller att man på något speciellt sätt kan skicka meddelanden i skogens natur. Bilderna från Annika vidarebefordrar mycket väl tryggheten som älgfamiljen känner på de öppna, vida åkrarna.

Lördagen skiljde sig från omkringliggande dagar. Till och med solen letade sig fram. Och med den också värmegraderna. Kort förmiddagspromenad för att skaffa det där som mamma ville ha in till sjukhuset.

Så oerhört svårt att inte klara av alls. Som för Nils-Olov att ta sig upp till skogen med sällskap. Och dels grilla korv men också plocka svamp. Efter antal timmar komma hem med 0 svamp. Nästan ett världsrekord i sig. Speciellt när de fick nys om var det finns så mycket att plocka att enstaka kassar inte räcker till. Hade väl andra uppdrag att tränga sig in i.

En liten tuffing. Lille katten som inte alls går ur vägen för Katta. De fräser lite åt varandra. Men lilla krabaten är fylld av upplevelseengagemang. Hoppar, skuttar. Spelar fotboll, tar för sig. Inte alls blyg. Soffa, stolar, bord – och någon gång till och med duger det med golv. Charmtroll som det måste gå få ihop med Katta så de kan trivas under samma tak. Egentligen har det nog gått väldigt bra – hitintills.

Skulle. Vi hade ju bestämt så. Men blandade ihop med söndagen. Det där besöket hos sorgehuset. Blev påmind. Då var det bara åka in, komma för sent, men det fungerade väl i varje fall. Långt samtal för att hitta varandra. Och stämma av vilken känslonivå vi skulle lägga oss på. Samtal, det som för världen framåt.

Nils-Olov med tjej gjorde besöket på sjukhuset. Ny miljö igen. Som vi har lära oss att nya miljöer skapar förvirring. Nu ny miljö igen. Heter ju patienten i centrum. Mest som en kul grej – bara – verkar det som. En berättelse fylld med händelser och intryck som jag gärna förtäljer vidare. Till den det berör. För att dra mitt strå till stacken och göra allt mycket bättre. Fri från sensationer, fri från skandaler. Så tror jag at det finns någon ansvarig som verkligen skulle uppskatta intryck. Tror jag.

SvD/Sifos oktobermätning

S: 30,5 (29,7)

 

V: 8,3 (7,4)

 

MP: 3,8 (4,5)

 

M: 18,6 (17,2)

 

C: 12,3 (11,9)

 

L: 6,1 (5,0)

 

KD: 2,9 (3,7) 

 

SD: 15 (17,8)   

Påstås ju att det är SIFOs siffror som är de mest relevanta. Och så här serveras de. Samtidigt – det är ju inte val just nu, först i september 2018. Ändå viss tydlig indikering, där 4% spärren alltid är spännande.  

 

Sandvikens AIK till semifinalen i World Cup. Fattas bara. Men det satt hårt åt mot Broberg. En eloge till Söderhamnarna som i varje fall både försökte som vågade utmana.

 

Till Österfärnebo. Speciell kväll, firade Per-Ewerts fylla år vecka. Med helt speciell underbar mat, signerat Lina. Uppskattat.  

 

Missade Tabatan. Men var där – kunde inget göra åt at den var inställd. Hade behövt röra på dödköttet. Får bli en insats under söndagen istället. Något måste göras åt förfallet.

Missade också Brynäs Hockeys match där i Skellefteå-land. Men inte resultatet. Vinst med 2-1 var liksom svar på tal. Och att kunna avgöra i ett box play kändes också mycket starkt. Vem kan ro utan åror, men i varje fall vinna utan huvudtränare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar