tisdag 10 oktober 2017

Vandrar vidare


Klart jag funderat – mycket. Varför vårt jaktlag inte startar jakten som vi alltid gjort utan fördröjer det hela med 1,5 vecka. Dessutom start när jag själv är på uppdrag i Helsingfors. Men samtidigt. Vara ute i skogen nu när de här två dagarna mest bjudit på regn. Hade inte bara varit blött, utan så svårt för en hund att spåra. Och definitivt obekvämt och psykiskt jobbigt.

Samtidigt. Antal jaktlag rapporterar att de lyckats fälla sina älgar. Så helt omöjligt kan det alltså inte vara. Och den som spar, han har. Så sägs det i alla fall.

Fälla stora bamsar. Nu har de lyckats igen. Fotbollskrigarna från Island. Och denna gång nu kvalificerade till VM i Ryssland. Sassa, brassa, mandelmassa – Island. Vulkan applåderna ska rulla in över de ryska arenorna. Historiskt, aldrig förr har ett så litet land lyckats med dylik kvalificering.

I Sydamerika kan det bli ett gigantiskt fall. Det stolta och stora fotbollslandet Argentina skakar. Kan med sina enorma stjärnor rent av missa VM festligheterna. Skulle innebära landssorg, flaggan på halvstång över åtskilliga månader.

Kul få vara med i stora gänget. På riktigt. Hamnade med som ordinarie och hade förberett mig hyfsat. Vill definitivt inte fylla upp klaga-på-gängets-röster. Fast det fanns en del ärenden där åtminstone nyanserna skulle behöva plockas fram. Avstod i de flesta fall men kunde inte helt avstå från att lyfta fram åsikter. Försöker få fram dem i mina minnesanteckningar. När vi kan få andra att prata om oss, på ett nyfiket sätt. Det är då vi har krattat i manegen för ett lyckat resultat. Enklare klaga och klättra upp på den berömda Klagomuren. Fast det är föga framgångsrikt.

Någon gång måste flera acceptera att något är fel i Brynäs Hockey. Kvällens hemmamatch mot Red Bull München handlade om gruppsegern. Föga starkt motstånd. Men lyckades i varje fall förlora med 2-3. Hockey är en intensiv sport. Mycket kamp och frenesi ska lockas fram. Något som också ligger i ledarrollen. Fast där har det mesta hakat upp sig. Därav också publiksiffrorna. Hur länge klarar ekonomin det trötta och uppgivna på tränarsidan.  

Hickade till. Insändare i Din Lokala Tidning. Läste en gång och konstaterade avsändare. Men kollade och såg at dt inte vara de renodlade nationalisterna som saknar förmåga inse att samhället innehåller olika människor. Visa med stora behov av stöd, till och med stora behov av omsorg. Men där stod istället LPo med också ett lokalt företrädarnamn.

Inte utropat – ännu i varje fall. Istället begärs förhandlingar med Spanien. För att ytterligare markera Kataloniens särställning i landet. Det där med självständighet påstås komma senare. Spänningar som funnits där sedan Francos tid.  

Det är andra tider nu sa mamma när jag besökte henne på sjukhuset. Oro i världen och det som varit förr är helt annorlunda nu. Jo vars. Det som förut stavades humanism och solidaritet stavas nu något helt annat. Alas lika värde var något från förr. Nu istället skicka iväg, bort bara. Oavsett till vad. Klart att en regering, en statsminister kan stoppa vansinnet. Men idag igen, utvisning till Afghanistan. I historieboken kommer det stavas nutidens baltutlämning, en skammens handling. Förmörkar den blå himlen ordentligt.

I övrigt var himlen blå – och även gul. Som det kan bli när man förlorar med två mål men ändå vinner ett avancemang till en ny kvalificeringsomgång. Sveriges fotbollskväll i den sena holländska fotbollsnatten.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar