onsdag 18 oktober 2017

Vårt land, vårt land........


Lite för tidigt för mig. Vandra upp mitt i natten kändes det som när klockan ringde redan 04.00. Men samtidigt så var det bara vräka kroppen ur sängen. Annars hade jag nog somnat upp. Och alldeles för sent att tänka sig in i borde-lagt-mig-före-midnatt.

Tidigt till Arlanda – alla detaljer ordnat genom Carina så jag behövde enbart köra bilen och se till att jag fick med mig mina grejor. Bara Följa John. 

Ändå något överraskad läsa in över nätet at innovative Lars Beckman (M) utropad undantagstillstånd på något sätt – i Sätra, Gävle. Vill sätta in militär för att få ordning på ungdomarna i området. Ordning och reda, löning på fredag. Och alltid intresserar det väl någon. Klarar man inte av samtalet, dialogen så ska tydligen militären slå till. Långsiktig strategi – inte från Franco – men från annat håll! Röstfiske i brunt vatten. 

Något roligare läsa. Bandyspelarna själva röstat fram årets gentleman i form av Daniel Berlin (Saik), årets skytteligavinnare Christoffer Edlund (Saik), åtets nyförvärv – i överlägsen stil Daniel Berlin (Saik) och Erik Säfström (Saik). Vad mer säga än att det nu är upp för oss alla att ge laget de allra bästa förutsättningarna. Negativt läsa in att Göransson Arena inte alls kom med på listan över de bästa arenorna. Gott omen att just Sandvikens Stålmän hissas upp som klara SM guldvinnare i mars – och utropas till det i just Uppsala – som ska bli skådeplats för evenemanget. I´ll be there.

Avbrott i vardagen. Syrran hälsar på mamma så hon efter dessa dagar för första gången tas upp ur sängen! Fungerar ju sitta i rullstol, fika själv, tänka fritt och inte mest över sömn och drömmar. Naturligtvis självklart – borde få vara.

Måste kunskapa mig mer. Innan jag ropar i ena eller andra riktningen. Kring forskning på medvetslösa människor. Tydligen ett partiövergripande upprop. För en forskning som skulle kunna rädda liv.

"Ett halvår efter att en illegal invandrare, som borde ha utvisats, dödade och skadade 19 svenskar i ett terrorattentat, så tar polisen selfies med invandrare som vistas här illegalt och som borde utvisas...". Tydligen helt ok om man är gruppledare i (SD). Då klassas det inte som förtal.

– Fastigheten ligger i en del av Sverige som inte är så attraktiv, PROs eget uttalande om sina fastigheter i herrgårdsliknande miljö vid Dalälven. I samband med att media uttrycker det närmast otroliga att fastigheten skrivits ned från 18,5 miljoner till 3,5 miljoner- över en tid av enbart två år. Tydligen går allt att göra – om nu inte tidningarna är på bettet. Kryddar nyhetsflödet med att ha räknat upp medlemsantalet för att få större utbyte av ekonomiska medel från staten. S k innovativ bokföring.

En jädrans smäll. Och så blev det stor ödeläggelse vid polishuset entré i Helsingborg. Vansinnesdåd – för att uppnå vad? Skapa rädsla? Ingen organisation som kliver fram ur mörkret och utser sig för att vara bakom det hela.

Bakom fotbollsplanen, eller långt borta. Danska fotbollslandslaget, kvinnor. Som spelvägrar för att trycka på om högre ersättning. VM kvalmatchen mot Sverige därmed avlyst. Rimligt resultat, wo till Sverige och kanske, kanske danskorna diskvalificerade.

Småmat i plockform och tidig afton. Känns som det finns en del sömn ta tillbaka. Och i morgon så blir det nytt skavande för sittfläsket. Ser fram emot rapport hemifrån. Kanske, kanske någon orkar offra sig och skriva.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar