fredag 20 oktober 2017

Växa - tillsammans


Kändes till och med här. Det vill säga i Helsingfors. Redan på morgonen att det blivit kallare. Så det kan inte vänta så där väldigt länge med att få på andra gummihjul. Blir de där med stålnubbar på. Parat med försiktighet så borde det väl gå ta sig fram den här vintern också. Blickar lite längre. Över Östersjön 

 

Där borta, norr om Järbo så fixas det snö. Mer än i fjol. Större kapacitet. Kungsberget tänker sig nå än större framgång den här säsongen. Från att vara anläggningen med högsta utvecklingen i landet till att stärka varumärket än mera. En stark spelare i vårt län, en stark spelare i hela Mälardalen.

 

Stark kontakt bygga vidare med. Möre & Romsdal, Norge. Har hittat ingången, hoppas regionen tänker detsamma. Strategi kallas det vanligtvis. Här är vi gemensamma spelare som kan ta ytterligare kliv. Det jobbigaste, övertyga hemmavid vad som ryms inom ordet utveckling och tillväxt. Behövs mer av strategisk tillväxt. 

Frågan om tillväxt borde lyftas mera till en strategisk nivå på såväl regional som kommunal nivå. Engagemanget så viktigt, det at kunna bygga relationer – och få med sig mandatet att också skörda. Kanske den stora skillnaden mellan offentlig och privat verksamhet?

Som så många gånger förut imponerad av vissa personer. De med personligheter. Som skiljer sig ut men som kanske också retar upp för at de lätt hamnar utanför boxen. De personer som äger förmågan för förändring. De som alltid håller sig inom bekvämlighetszonen biträder egentligen med intet. Mer än möjligen utvecklar nya former av administration.

God middag, ikväll. Och kontakter som kunde odlas mera i avskildhet. Miljön Helsingfors imponerar med sin atmosfär. Liksom middagen på Stadshuset. Placeringsförmåga månne. Hamnade naturligtvis rätt.  Men också i det sällskapet som CPMR erbjuder går det aldrig hamna fel.

Knuffades fram och så kopplade jag relativt sent ihop oss till Aberdeen. För möjligheter. Eller ett hot mot snedsnackare som bygger upp en falsk verklighet. Givetvis finns det en stor utmaning att avslöja även baksnackare.  Känner ingen oro, mer som att spela inför öppet mål.

Avslutade på svenska teatern. Klart att kvällen läggs till minnets arkiv. Nu när jag fick möjligheten med några timmar tillsammans med Åsa, John och Carina. Fritänk – växa som vuxen eller vad det kan heta. Kunde vara far till dem alla. Men vem räknar årsringarna när det istället staplas möjligheter.  

Livet tänkte jag mig så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar