lördag 21 oktober 2017

Sovande Tigers


Borta bra men – beror liksom vad man gör det till. Blev tidig avfärd från Helsinki. På sätt och vis skulle vi naturligtvis varit med på lördagens utflykt. Men finns ju göra här hemma också. Så – Arlanda väntade. Så gårdagens middag på Stadshuset och därefter samlingen med de mest intressanta personerna på Svenska Teatern blev sista insatsen, för denna gång.


Återstår samla tankarna och sätta samman en kort men välformulerad rapport. Välformulerad så den passar som en form av enkelt förståelig handling. Det mest självklara är tydligen inte så där klart som korvspad. Kanske en kurs i lätt svenska fordras för att göra det klara – än klarare.

Hann upp till mamma mitt på lunchtid. Smet in trots att det inte var precis besökstid. Ett ”bättre boende” absolut. Men allt det där omflyttandet har nog bidragit till en del tankar som vandrar från nära till längre ifrån. För mig mycket förklarligt.

I brådskan hemåt innefattades definitivt älgjakten. Men hann inte. Hände ju saker och ting så det var över innan det nästan ens börjat. Så som det kan bli och som till och med kan drabba den bästa.

Förklarligt också den där Eftermiddagssegern för Gefle IF. Kanske formstarkast i serien just nu. Och ett nytt bevis för att ledarskapet har stor betydelse. Dessutom blivit ett mycket välspelande lag. Nu borde det inte vara omöjligt få till det där förnyade kontraktet.

Om det är förklarligt. Svårt förstå hur et finallag i fjolårets SHL serie nu gått över styr till ikväll ny förlust. Hemmaplan mot IK Mora räckte inte till, utan Siljansgänget tog med sig alla tre poängen och nollade hemmalaget. Att hitta Bryns Hockey på sista plats är för mig en enormt stor överraskning. Att inte få ut mera av sådana spelare, nästan en bragd, en negativ bragd. Och just nu hitta den där ledaren som kan få in självförtroendet och vända den läckande skutan, kan vara svårt. Och besvikelsen, så svår att hantera. Berättar inte för mamma, då skulle hon säkert bli sjuk.

Massiv demonstration i Barcelona. Mot spanska regimens nya Franco ansikte. Den regering som ska ta bort det autonoma Katalonien. Nu ska hårdheten sättas in, precis som under valet då de slog till hårt med sin statliga poliskår. Luktar övervintrad fascism. Spanien som även i övrigt är hårt trängt, utkristalliserar bekymren i Europa i dignitet med Grekland.   

Kan aldrig vara sant. Att ordföranden i direktionen för Räddningstjänsten försökt sätta munkavle på sina medarbetare. Borde förstå att medarbetare som förvägras rätten prata med media blir som att hålla i en osäkrad handgranat. Så ointelligent kan knappast en ordförande vara!

Hem och möttes i dörren. Anna-Greta ned till Cirkus Stockholm på konsert med Folkes kille från Sandviken. Fullt ös med Tomas Ledin förstås. Ned tidig eftermiddag och hem nattetid.

Dagens promenad – den första på alltför lång tidsrymd. Trippade på men vet att jag borde gått än mycket mera. Fast i morgon blir det ju söndag, så…………    

I en annan del av världen. Vi möts och skiljs från varann. Liksom låten under ytan, där så mycket händer som vi inte kan förstå. Jag vet, jag veta att du finns där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar