lördag 1 januari 2022

Dag 1

 

Så är den där speciella och kanske upphausade natten förbi.Vi har stegat in i det nya året. En ny kalender ligger öppen för att fyllas med alla sina olika möjligheter. Möjligheter som också inrymmer det här att göra varandra bättre. Om man verkligen vill och förstår hur utveckling byggs. Självförtroende är alltid en nödvändig ingrediens. I alla olika former av lagbygge. I ett lag med lite olika roller men alltid behovet att ge varandra förtroende. Lärdomen under året är ju att vissa inte inser det utan räcker snabbt ut sin svarta tunga och glömmer lagbygget. Och istället för att stärka så bibringar men effektivt till svårigheter och krackeleringar. Ofta handlar det om brist på lagledare, brist på coachning

Nyårsnatten innehöll en hel del fyrverkerier. Hade en perfekt placering för att se det skådespel som effektuerades direkt efter midnatt. Briljerades under så lång tid. Kanske tjugo minuter. Det ena vackrare än det andra. Bland de häftigaste som jag upplevt.

Mycket diskuteras på sociala medier kring påverkan för alla olika former av djur. En gång om året under ordnade former vid midnatt torde vara helt ok. Men när det sickas iväg kraftfulla smällare långt före midnatt, flera veckor före – då torde det vara anledning ifrågasätta intelligensen hos de individerna. Liksom hände före midnatt och långt in mot morgontimmen. Onödigt, förkastligt, oansvarigt.

Klart mest engagerad i sitt eget djur. Som är en nära vän, katt och har också sitt eget namn, Sixten. Erfaren och verkar ha sitt eget lugn. Krafsade på under natten, lugnt in och stannade tills morgonen nåddes. Trygg i sig själv, trygg med omgivningen. Visade sig inte alls störd. Tacksam för den upptäckten.

Kenneth i Hammarby. Spolat fyrverkeriet och satsade på annat istället. Marschaller som skulle samspela. Lägger väldigt mycket engagemang in i det dagliga. Stoltheten för den egna orten är påtaglig. Imponerar verkligen.

Läsa in om misshandel. Sådant som förekommer. Ibland klart var riskerna är störst. Syns ju inte alltid var. Men oftast i hemmiljö. Verkar vara så den misshandel ägt rum som medialt uppmärksammats. Mindre ort utanför Sandviken. Undrar var och hur.

Annat läsa in. Bilbränder. Också det så himla onödigt. Fast inte så ovanligt. Inte när det handlar om rapporter från Gävle.

Ingen speciell lång sovmorgon. Hade fritid till klockan 09.00. Då drogs det igång. Årets första tabata träning. Räknade in nio själar. Helena på plats tidigare och städade av skolgården och det avskräde som infinner sig när platsen brukats för lek med . smällare. Onödigt, oansvarigt. Finns ingen frisedel som heter ungdomligt oförstånd.

Fick ta del av såväl bilder som video från Funchal. Nils-Olov bidrog. Där går det prata om fyrverkerier monumentala. Har aldrig tagit del av dess like.

Blev mycket skidåkning under dagen. Men framför TV:n. Tour de Ski drar alltid starkt. Affischnamnet Frida Karlsson seglade iväg ganska fel och det blev för henne en dag i moll. Namnet för dagen Johanna & Calle – gott så. I backhoppningen var det helt fritt från svenskar.

Och ett konstaterande. I morgon är en ny dag. Också den dagen tillhörande år 2022. Så spännande.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar