måndag 24 januari 2022

Förståelse, tillit

 

En väg som måste vandras. Förståelse och tillit är inte blott att besluta. Men absolut helt nödvändigt hitta formeln till. Viktigt att ambitionerna finns. Och därmed att vi förstår våra olika roller men har en ärlig ambition dra åt samma håll. Bra förmiddagsmöte. Nu gäller det blott att leva upp till utfästa ambitioner. Utmanande också att få vara med på resan. Eller hur nu framtiden kommer te sig. Che sera, sera.

Avstämning för det som varit. Är ju dags för det nu. Redovisa hur 2021 verkligen gått. Saker och ting ska ju bokas upp. Och även säkerställas. Vissa framsynta placeringar men ändå synnerligen positiva siffror. Egentligen lite stolt få tillhöra ett vinnande lag.

Viktigt det där med beståndsdelar i alla former av lag. Att ge av tankar, idéer, förslag, erfarenheter, upplevelser. Eller blott vara med och inte ge något tillbaka. Finns ju både det ena som det andra. Tillföra eller blott tära. Klart det fordras eftertanke. Vilket inte kan vara alltför svårt.

Tisdag. SHL kväll. Men nu beslut om inställd, eller framflyttad match igen. För Brynäs Tigers. Nu blott elva friska spelare blir ju inget SHL lag, inte ens ett lag över huvud taget. Fjärde raka inställda fighten. Eller framflyttade. Haltande tabell, inte bra för något enda lag. Inte ens för oss fans. Allt medan ett haltande seriespel vandrar vidare.

Vandrar vidare med rummet hemmavid. Tapeterna på plats. Men golvet – måla. Lister och ytterligare saker och ting hantera. Skönt ändock. Gott och väl på väg framåt.

Ett lyft, ett jättelyft. Inte helt klart men långt på väg. S k gubbhuset i Österfärnebo blir ett minne blott. Fordras mycket för att bygga om en dylik byggnad. Bostäder som behövs och även et oerhört lyft för hela samhället. Bedrövliga byggkroppar efter en genomfart skänker bedrövelse över en hel bygd. Nu är vi på väg, nu ska nånting hända!

Utan spaning, ingen aning. Och i varje land finns det många resurser knutna till spaning. Hemlig spaning. Ramlar in från flera länder att ryssarna inte ger sig. Planerar fortfarande för att inta Ukraina. Med förhoppning att övriga länder inte agerar. Offentligt pratar flera västländer om ryska planer för blixtkrig. Agerar, uttalar sig. Enda tystnaden råder f n från tyskarna. Med måhända rädsla för att den ryska naturgasledningen slutar leverera till tyskarnas egen försörjning. Fortsättning följer – på något sätt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar