torsdag 20 januari 2022

Också en berättelse

 

Olika roller naturligtvis. Och någon ska ju också assistera. Tog gärna rollen. Dessutom en del lärorikt också. Vi var väldigt få. Men kroppen hade hängt där tillräckligt länge och idag skulle det ju vara dags för det. Men tog också antal timmar trots att vi var igång hela tiden. Mer eller mindre. Inte så stort objekt men fast i köttet i alla fall.

Ypperliga förutsättningar nu när det blåste så mycket utomhus. Och kroppen upphängd från traktorlyften. Kunde inte vara bättre. Lärde mig en del från trion i varje fall. Lugnt – systematiskt. Johan & Kent & Mats. Blev de där elva högarna. Och sedan var det blott att distribuera dem. Älgen i de bitar den ska utgöra då den är färdigstyckad. Klart för idag.

Förmiddagen. Uppringd några gånger. Tacksam hamnat i ljuset av det intresset, i alla fall. Fick en del uträttat. Men leveransen av färdigt dokument kom ju inte. Kanske i morgon?

Läser, försöker förstå. Handlar om synpunkter inklusive fördelning av statliga medel på olika infrastrukturobjekt. Fast inte så enkelt för mig. Undrar flertal gånger om det mer handlar om någon form av tombola som det dras lotter ur. Och det är måhända som jag tror verkligheten också ter sig. Tappar fort förtroendet för nyckfullheten.

Missade idag igen. Kopia på tisdagskvällen. Blev ingen tabata nu heller. Hann förbi och se gänget göra sina smidiga insatser. Inte smidiga från min sida – men kommer på lördag morgon – det planerar jag verkligen att göra. Får väl ta tillbaka missade vardagar då istället.

Behövde inte låta nervositeten strömma fram. För beskedet kom ju redan under morgontimmarna. Omikron hos Brynäs Hockey. Så kvällens match i Oskarshamn framflyttad. Likadant med Malmö fighten på lördag. Flyttas framåt.

Om fighten Ryssland vs Ukraina flyttas framåt – eller till och med uteblir. Det vet vi inget om idag heller. Fast hotar ständigt gör Putins lakejer. Förödande om diktatorn drar i fel tråd. Främst för honom själv.

Drar ständigt i fel trådar, Boris Johnson. Med sin yviga peruk. Eller om det nu är någon form av skurmoppe han går omkring med på huvudsvålen. Hans vidlyftiga fester diskuteras ständigt. Liksom hur länge han har förmåga sitta kvar.

Och så blev det kväll, till och med natt – denna afton igen. Kopplar av i tankearbetet. Enda möjligheten få till den där konkreta och vänligt sinnade aftonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar