söndag 16 januari 2022

Aktiv på olika sätt

 

Ger lite nerv, hets med tävling. Fast det är ju viktigt vad vi tävlar inom. Så at det blir meningsfullt och går att jämföra. Men så var det detta. Vårt län med det största antalet våld i nära relation. Allt annat än hedrande. Och oftast så syns det inte utåt. Kan ibland misstänkas. Men svårt se i verkligheten och jobbigt konfronteras med. Titta bort är ingen lösning för någon. Så kanske vi Gävleborgare tittar bort mer än andra? Fast det allra bästa – ge f-n i dylik skit. Mycket mer förnedrande för den som slår än den som träffas. Letar i släkten. Så himla svårt hitta något enda exempel.

Tidig mail från John i Toronto. Klart det också handlade om hockey. Junior VM. Kanske, kanske det körs igång igen. I sommar. Juni eller juli. Och en anledning åka over there för att träffa honom. Har ju många minnen som vi delat genom åren. Flängt runt med olika amerikanska och kanadensiska hockeylag. Mest i Sverige men också i andra länder. Ytterst trevlig man som det känns så positivt räkna in i den närmaste vänskapsskaran. Fortsättning följer.

Halkade ut i morgontimmen. Söndag och gruppen kallar. Försöker varje gång jag egentligen har möjligheten. Tyvärr en del möten som kommer emellan. Inte alltid förväntansfull men alltid nöjd efteråt. Så och idag – elva stycken denna gång.

Ingen sand tillgänglig. Borde – men jag hade ju annat för mig. Så det blev att slänga ut en del salt. Gav dock sjuttsingen salta gräsmattan. Och heller inga ägg – att salta.

Provade måla lite nedåt. Där det hyvlade golvet tog emot. Blir antal gånger kändes det som – direkt. Men sista målningen – den viktiga. Inte alls säkert vilken nyans som då kommer föras på. Får väl prova nu med den här blå/grå varianten. En – två – tre gånger kanske. Innan det blir dags för tapetsering. Och först – mer kvistlack behövs. Bäst göra saker och ting rätt.

Inte så där mycket sport på burk idag. Begränsade mig till skidskyttarnas world cup. För såväl damer som herrar – jaktstart. På damsidan, hejdundrande svensk succé. Om det nu inte varit för segrande norskan förstås. Men det är ju i kommande olympiska spelen som det verkligen gäller. Och då!!!

Herrsidan. Inte alls lika svenskt framgångsrikt. Bäste man på sjunde plats. Gott ändå att Peppe Valbo sköt på rätt tavla och gjorde det på ett bra sätt. Viktigt ha en stabilitet på första sträckan i stafetten. Även om hastigheterna på skidorna inte kan vara i världselit klass.

Lite söndagsgöra. Tänka igenom och motivera. Utan det så kommer det ju inte bli någon tilldelning. Uppenbart. Finns ju en regional transportplan att fundera kring. Fundera hur prioritering går till. Utan samhällsekonomiska kalkyler. När inte saker och ting kom med i utkastet till – då måste det ju rimligen omarbetas, förtydligas, utvecklas. Kan få till en himla stark skrivning. Fast då måste ju kreativitet till. Har utkast till storyn. Men vet definitivt inte hur den skulle kunna tas emot. Nu dock så taggad att jag inte kan släppa möjligheterna.   

Förkylning a la stor, större, störst. Muskelvärk och feber. Och säkert inget att leka med. Hoppas de gått igenom det värsta nu. Klart jag vill bidra om/när de söker stöd. Känns så positivt att kunna få bidraga.  

Måndag är en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar