fredag 7 januari 2022

Saker händer

 

Alltid aktuellt, alltid säkert. Demokratin måste man alltid kämpa för att den ska leva vidare. Varje dag, öppet och ärligt. Kazakstan per idag. En ledning som beordrar skarp ammunition mot sin egen befolkning. Och givetvis tar aktiv hjälp av ryska fallskärmssoldater. Vars utbildning handlar om våld, Och dessa siffror enbart från Sverige. ond bråd död. Att omvärlden protesterar berör inte blodsugare. Innerst inne skakar säkert Kamrat Putin. I rädsla att omkring liggande länder drabbas av någon form av demokrati. Kommer minnas i historieboken som en kommunismens marodör.

Provas dock. Musklerna inom andra organisationer. Närmast Nato. Men givetvis också hur Europeiska Unionen hålls samman. En utmaning av stora mått. Och precis allt som dessa organisationer utmanas från – backas upp av speciellt Kina. Landet som utmanar västvärlden i precis alla former av grenar. Världens oro något som det är väldigt svårt vaccinera sig emot.     

Intressant ledarartikel i Arbetarbladet idag. Som spiken på huvudet. Hur enormt stort hot som riktas från sociala medier. När snedseglare sätter fart på vilka tokigheter som helst – och där formligen en dragg utökar snedseglingen till något farofyllt. Till och med farligare än vad en rysk armé kunde utsätta oss för. Finns alla former av förfalskare. Högt som lågt. Förtroendet till dylika personer är dock lägre än lägst.  

Dryga 23.000 personer. Smittade från igår till idag. Det här med Omikron ska ju pika ut i mitten av januari. Håller prognoserna så skulle alltså siffran sticka iväg än mera. Och främst – åter igen – konstaterat, från de ovaccinerades sida. Men den här extremt smittande varianten ger sig även på de som redan är vaccinerade. Två sprutor räcker inte alls – tre är det som räknas idag!

Lite idrott i alla fall. Skidskyttet. Men resultatet inte helt upphetsande. Nu är det ju de Olympiska Spelen som räknas och som väntar. Då gäller det fylla målet liksom låta skidåkningen drivas upp i mästerliga farter. Bäst när det gäller.

Egen idrott lyste med sin frånvaro. Promenaden till och från Sjövik är för kort för att räknas över huvud taget. Och kyligt var det ju. Vaknade med minus nitton grader. Fast lite slog det sig i varje fall under dagen.

Stor uppståndelse hos Ilse. Följa med farmor på bio. Och inte vilken bio som helst – utan Bamse och Vulkanön. Engagerad före, engagerad under och engagerad efteråt. Förstärkte med godis förstås.

Fick bort de där plattorna från golvet. Massor med småspikar att ta hand om. Nu väntar jag på Kenneth och hans magiska händer. Så det blir slipa utav. Och förhoppningsvis att det kan skapas något bra av de idag råa materialet.  

Fortsatte leta däruppe. Efter de där sparkstöttingarna. Och inte helt borta. Hade ju samlat de hela jag hade hittat. Och tror fortfarande de finns där de lämnades. Kanske det går att avblåsa ett väntande världskrig. Mest förundrad hur hård röstansamling kan uppstå. Valet är ju tydligt; Lugnet före stormen eller Stormen före lugnet. Själslig analys.

Räknas verkligen. Ingen feber, ingen sjukdom. Där borta i Funchal. Tillönskar dem en lugn och säker flygning åter till Arlanda. Utan smitta. Välkommen hem.

Framgångsrikt i kylan. Jaktutflykten till Härjedalen. Ett helt speciellt sätt att jaga toppfåglar. Smyga, vänta och givetvis också tåla kylan.

Fast i natt väntar kylan ge vika för istället ordentligt med snö. Och därmed så lär väl lördagen tingas in i uppdrag. Och snöslungan till Hyttmarken inte färdigställd med nya remmar idag heller.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar