onsdag 19 januari 2022

Sopa vidare

 

Blir knappast time för dammsugare. Nej, här ska sopas så det står härliga till. Och förhoppningsvis applåderas också. Segerrikt sopande. Och andra aktörer som gjort sig besvär också bortsopade. För nu avslöjades det öppet. Curling VM 2023 spelas på Göransson Arena Sandviken. Det som blivit en stor TV idrott och engagerar så många intresserade world wide. Ganska roligt och angenämt att just Sandviken sätter Sweden på kartan. Fast knappast oväntat.

Allt internationellt besök får väl landa på Borlänge Airport, eller möjligen då Arlanda. Regionens egna flygplats är ju sedan flera år tillbaka övergiven. Satsar på höghastighetståg istället. Kliva på i Toronto och orientera sig vidare från Krylbo. Ur led är tiden.

Inte alls enbart Antti. Men arrangemangen från Mellansvenska Handelskammaren är alltid up to date, och synnerligen innehållsrika. Hållbara transporter. Med ett fantastiskt underlag. Inklusive ett för mig mycket givande workshop. Fick framföra mina tankar och idéer, och göra det mycket öppet. Är en rejäl ödesfråga som vi berörde tillsammans idag. Tillsammans med cirka 80 andra personer. Handlar mycket om svensk industris överlevnad, strategiska beslut, nyttjande av tekniken, ansvarstagande för framtiden. Blir nog en sen kväll. Känner för att tota ihop en insändare eller om det övergår till debattartikel. Och när det finns tillgång till len tidning som når ut i precis alla postlådor i tre kommuner – då är det blott att slå till.

Inte slå men väl stycka. Givetvis under ledning. Blir en del i morgonen. När Mats kallar gäller det göra sig fri och vara med på uppdraget. Dagtid anbefalls så vi ser vad vi gör. Inte första gången, men alltid en rejäl nybörjare. Älgstyckning.

Smitta, idag besked negativ. Så då borde jag själv också vara negativ. Synnerligen positiv till det negativa beskedet. Nya regler kommer i morgon kring karantärsreglerna. Diskussionerna har förts tidigare också om man verkligen ska stanna hemma för att den andre testats positivt- och man själv intet känner.          

Några våder upp på väggen. Nu blir det uppehåll igen. Ända till veckoslutet. Då kanske några flera. Hur många lär framtiden få utvisa. Men ändock vi är laddade vi är tända, nu ska något hända. Rummet som väntat så många år på att snyggas upp lite grann. Tapeterna finns men frågan; Vilken färg på framtagna trägolvet?

Att vara eller inte vara. En helt speciell situation. Enrollerad för fyra år. Och nu det fjärde. Åldern ökar med ett år – varje år. Och det är ju inte blott jag själv som avgör. Måste ju finnas någon som säger något, någon gång. Tror fortfarande att ett framgångskoncept stavas samtal. Till och med ärligt samtal. Che sera, sera.

Mörkret sänker sig. Som det gör varje kväll. Men just den här kvällen har jag inte alla de där fåglarna. För att det låter som om en storm drar in och över oss. Blir en spännande morgon vakna till.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar