lördag 22 januari 2022

Blandad kompott

 

Blandad kompott kan ju vara välsmakande. Och på sitt sätt också dagen idag. En sådan där riktig vinterdag med morgontemperaturen på minus sju grader. Lördagmorgon och närhetsprincipen. Enkelt knalla över skolgården och ansluta sig in i tabata gruppen. Idag var vi tolv stycken. Tycker jag är bra. Träning ute, träning på avstånd.

Fast det här med respekt för smitta. Snedseglare demonstrerade i tusentals mot vaccinpass. Tvärt emot att se den handlingen som en form av frihet att slippa diverse restriktioner. Och givetvis var de där,  nationalisterna. Bruna färgen som i allt är förödande. Statistiken ljuger inte. Ovaccinerade löper större risk att bli smittade. Hela 49 gånger så stor risk. Som samhället ska betala! Annan fundering; Hur kan det utfärdas rätt till demonstration för 3.000 personer när gränsen i folksamling stannar annars på 500 stycken? Och här 3.000 ovaccinerade. Nu blev det ju än flera. Logiskt tänk finns tydligen inte alltid.  

Mobiliserar allt efter. Fortsätter ryssarna göra. Hotfulla och verklighetsfrämmande. Och ju mer Kamrat Putin målat in sig i ett hörn, ju farligare blir han. USA börjat plocka hem sina medborgare från Kiev. Varje dag allt mer infekterat. Blir en utmaning för antal andra organisationer. Med olika bokstavskombinationer. Klart det skulle utlösa en hel hop med restriktioner. Riktad mot den ryska ekonomin och regimen, men i slutändan slår det direkt på de ryska medborgarna. Varje dag, lika spännande. Och verkligen ovissa dagar att möta.

Spänningarna ökar lite var helst i världen. Men verkar bli övergivna av västerlandet och istället får ryska legosoldater ta över det som redan än söndrat. Nu heter exemplet Mali. Så himla nära ”mitt eget” Burkina Faso.

Några vådor i varje fall. Upp på en vägg. Borde ha gjort mycket mera. Men lite är långt mycket mera än intet. Och saker och ting måste ju få ta tid. Tapetsering på väg.

Lite redaktionella ändringar, förbättringar. Ser dem som angelägna. Framåt visar väl om det upplevs kreativt med att få åsikter, eller om det finns en avsändare som ser sig bli trampad på tårna. I alla fall iväg mailat. Fortsättningen intressant. Ödmjukt och intresserad eller tvärt emot. Avslöjandets tidevarv närmar sig.

Att jaga eller att blott närvara. Klart att kompetens är avgörande för ett gott resultat. Och även om det börjar bli många så är vildsvin svåra jag. Kollar Emils bild. Fyra stycken är oerhört imponerande för mig själv. Samtidigt som så många fler skulle behöva plockas bort.

Födelsedagsutflykt. Fyllde tidigare i veckan. Men först idag möjlighet uppvakta. Tog tillfället i akt. Och fick ta del i en hel del hembakat. Många kalorier. Men när det är gott så ska man frossa.

Inget Brynäs ikväll. Coronan är för allvarlig. Så visste vilka lag jag skulle hålla tummarna för, så att Brynäs inte blir direkt drabbade av resultaten. Djurgår´n verkar vara på G. Men komma upp på fast mark från kvalpositionen torde vara helt omöjligt.          

Blandad afton. Lördagsprogrammen blandades med antal våder. Hoppas blott att de sitter kvar och infogat sig i rätt passform. I morgon något helt annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar