torsdag 13 januari 2022

Än klöser tigrarna

 

Alltid mycket glädja sig åt. Alla dagar har sina positiva inslag. Vissa enbart fyllda av possivitet. Idag inget undantag. Visst började det där sista mötet som en digital variant klockan 19.00. Samma tid som det varvades upp på Monitor Arena. Med revansch som utkrävdes på Brynäs Hockey, mycket av sig själva. Och det var ju absolut dagens höjdpunkt. Som jag givetvis alltid är oerhört engagerad inom. Och nu enbart kunde titta på över håll. Men det gick ju muta egna högtalaren så jag kunde ganska aktivt följa hockeyn i alla fall. Och genom att samtidigt ha annat göra, så slapp jag mycket av hockeynervositeten.

Hann i varje fall kolla in andra matchhalvan. Det kändes bra! Trots de där onödiga utvisningarna i andra perioden. Spel tre mot fem är inte rekommendabelt. Men den här gången höll det och gav med reducerat manskap också ett plusmål Öhlund hängde in det så skönt. Efter fjorton raka matcher med poäng med sig fick Luleå åka ända upp till norraste Norrland. Inte en enda poäng i trunken.

Vet mer ni många andra. Konstaterande att om inte Trafikverket prioriterar E4 i norra delen av vårt län så missar Timrå etableringen av Northvolts batterifabrik. Har verkligen eftersökt hur företaget tänkt sig. Men ikväll fick jag från röst med full inblick reda på deras planering.

Då än märkligt att ett kommunalråd i Gävle fortfarande pratar om etablering i Gästrikland någonstans. Uppenbar stor brist på insikt.

Oväder av stora mått. Det som drabbat bland annat Jämtland. Översvämningar. Källare som står där med sina enorma problem. Det vi blev varse i Sandviken/Gävle tydligen drabbat andra delar av landet nu. Och fortfarande väldigt överraskade! Så himla svårt förstå att vi har en utmaning som gäller oss alla – även vi i Sverige. Och totalt bortglömt i vindkraftsdebatten. Istället; inte här, inte rätt effekter, inte modernt. Utan spaning – ingen aning. Så uppenbart åter igen.

Finns mycket i närheten. Rankades högst av alla campingar från en holländsk mätning. Campingen efter älven i Hedesunda. Drivs också av holländskt par vilket kanske förklarar en del. Så mycket som spelar in. Skötsel, städning, naturen runt om, servicebyggnad, saker och ting göra med utgångspunkt ifrån, bemötande. Och säkert mycket, mycket annat också.

Tydlighet, effekter. Läser också igen in förslagen kring både läns- som nationella infrastrukturplanen. Är de här skrivningarna verkligen processade? Hur har de kommit fram? Nu kittlas jag enormt av en glödande penna.   

Följer vad som händer kring omikron spridningen. Fortfarande en möjlighet, ett tillstånd till var och en att helt öppet sprida smittspridningen! Tillåtet att inte vaccinera sig men utan att det ger eftersvallningar. Att vara med och på ett aktivt sätt sprida det hela och låta samhället betala med dyra sjukhusräkningar. Kollat på andra änder som inte är så undfallande för snedseglare.

Gruppmöte med en hel del information. Har ju haft ett gott bollplank som gett värdefulla återkopplingar. Men planket mest rivet sig själv. Möjligen tappat intresset eller hittat mer värdefull kunskapsinput.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar