fredag 31 december 2021

Gott Nytt År

 

2021 ut och 2022 in. Många önskningar på nätet från en dag till den andra. Kanske dags med önskning från en dag till den andra – året, åren runt. Och än bättre om det är positiva hälsningar med förhoppningsfulla hälsningar. Till alla – från alla.

Just årets sista dag känns det varje år som det strömmar värme från människa till människa. Borde kunna gå ta reda på den medicinen och vaccinera alla så det håller övriga 364 dagar också. Fast alla tillåter väl inte det. Alla de som lever i en värld som kontinuerligt ska göra skillnad människor emellan. De skadliga.

Vaknar upp på olika sätt. Lugnt och tryggt, eller som familjen i Gävle som klarade sig ut ur brinnande lägenhet. Och snabbt på s å har polisen en person inlåst med rubriceringen försök till mordbrand. Är det så – bedrövligt!

Färskt minne. De stora bränder vi haft över oss under året. Och den mindre, men ack så intensiva, som snabbt brände upp en villa med sin inneboende familj. Så hemskt att det inte går sätta ord på detta. Absolut omöjligt sätta sig in i. Beklaga och sörja är endast två ord av så många. Och aktuellt ämne även internationellt, när det idag brinner ned 600 hus i Colorado. Då är en människa liten. När samtidigt Räddningstjänsten inte kan trolla fullt ut – de heller.  

Olika uppladdning. Trots helgdag, ingen tabata träning. Så det blev lite längre i sängen. Förmiddagspromenad och den där sista inhandlingen på ICA. Blev lunchgäster. Kändes great när  systrarna var två av fyra. Ilse & Lou, vilket par! Tillsammans med Leonie är de helt oslagbara.

Blev en hel del TV6 tittande. Skidåkning i absolut världsklass är närmast omöjligt lägga åt sidan. Trots att Sverige saknar herråkare i den absoluta toppen så känns hettan ändå. Och Calle Halfvarssons insats borde väl blidka vilken OS kommitté som helst.

Damerna – en helt annan världstopp bland de blå gula. Redan från start fanns förståelsen att firma Ebba & Frida är bland de allra bästa. Vilket också visade sig när mållinjen närmade sig. Fjärde respektive andra plats handlar om klass. Positivt också vad som visades upp från paret Charlotte Kalla & Louisa Lindström. Äldsta & yngsta. Upp till bevis fortsätter även i morgon.

Spelfri fredag. Men hockeyn tränger sig på i alla fall. Kommer – kommer inte. I alla fall verkar Brynäs ha en hockeykeeper på kroken. Lettlands VM målvakt. Närmast från slovakiskt lag som tvärt emot Brynäs har för många målvakter. Behövs ju minst två!

Dryga veckan sedan, Belgien stänger två kärnkraftsverk. Nu från Tyskland, stänger tre stycken. Länder som inte har vår egen vattenkraft men ändå ser kärnkraften för dyrbar, för farlig och långt från framtidens energiförsörjning. Men fortfarande finns det svenskar som ser sanningen med stora skygg-lappar.

Rapporten om nuläget. Sprider sig snabbt, omfattande. Omikron. Tränger på överallt. Situationen i Storbritannien! London där det snabbt byggs upp baracker för att ha plats för stigande antal patienter. Och samtidigt som det finns vaccinationsförnekare. Utan någon form av solidaritet belastar de sjukvården och samhällskassan.

Lite ynnest. Få beställa nyårssupén på Strandbaden. Medan andra träffas i vänners närhet och själva tillagar allt det där som skapar starka minnen från kvällens övningar.

Gott Nytt År och ett gott glas rött i meningsfullhetens tecken.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar