lördag 29 januari 2022

Ytterligare en speciell dag

 

Livets speciella dagar. De är många. Men det är klart när det finns närhet som påbjudes till möte med tre små flickor. Som är helt fylld av livet med olika möjligheter. Fredag kväll till söndag eftermiddag! Liksom att de tre funnit varandra, också mycket betydelsefullt. Ilse som väntade in Leonie sedan 06.00 fredag morgon! Det är kärlek.  

Direkt efter morgonens tabata träning över till dem. För att få ta del av deras morgonupptåg. Förmiddag ut på sjön trots att väderleken inte var den allra bästa. Men eftermiddagen sämre och söndagen beräknas bli än värre! Kanske inte rätt planerat veckoslut? Regissör Nils-Olov. Fast jag är ytterst tacksam att de kom över. Ger värme och mening. Fantastiskt.

Upplevde att de hade en hel del ut av bobturen på sjön – trots nederbörden. De vr lika glada som sina föräldrar i alla fall. Och hungriga. Kändes positivt för mig när de även p g a det förväntansfullt gjorde entre´

Lugn lunch blev det ju inte. Utan intensivt och en hel del aktiviteter. Klart jag gillar dem och skulle vilja ha mera – varje dag.     

Gott också få hjälp hämta fram det där vitrinskåpet. Nu på plats. Gick galant på släpet tillsammans med Nils-Olov. Men måla listerna sista gången. Fick skjutas på framtiden. Nu är det blott se till att framtiden ligger nära. Mycket nära – så at rummet kan anses bli klart. Vita latex insatsen fixade Kenneth galant under eftermiddagen.

Kändes stort få Nils-Olov med mig upp på gravplatsen. Tre ljus, tre gravar. Och idag skulle det varit pappas 97 års dag. Liten insats men ändå ett sätt hedra honom. Hoppas Nils-Olov gjorde det för hans skulle, även om han säkert förstår att det också påverkar mig så positivt. Och precis som på flera andra ställen, går man blott försiktigt så kanske man klarar sig från att ramla och slå sig fördärvad. Som det är med ej halkbekämpade ytor i den här väderleken.

Känns bra att det nu är några som aktivt arbetar vidare med alla de här kyrkliga frågor. Stora som små, tillgänglighet, askgravar, sommarbevattning, hedra en del kulturföremål, utvecklar verksamheten så den ökar i omfattning och bidrar till en ännu större delaktighet. Får till mötesplatserna, främst för äldre genom utveckla samarbete med andra organisationer. Och kanske det är helt rätt att allt det här leds av tre briljanta hjärnor med stor vilja, stort samarbete, tydliga idéer, följer upp och tar det tydliga ledarskapet. Som precis alla organisationer så väl behöver. Och då ska de givetvis ha beröm när de lyckas och kritik när det inte fungerar.     

Erkänner. Blev något trött så sängen fick besök av hela min kropp. Även om det enda blev kanske en halvtimme. Och tror faktiskt det hjälpte. Ögonen blev inte lika tunga hålla öppna. Och middagen blev god och härlig med alla samlade igen. Nu kom också Carl-Henrik tillbaka efter sitt 24 timmars skift. Så det blev den del högläsning ur brev som Carl-Henrik, Nils-Olov, Per-Ewert sänt till Joanne i Melbourne några gånger. Osäkert när. 1995 eller runt dessa år. Intressant läsning. Carl-Henrik klassade uppenbart min hjärna fylld av idrott, politik och luft!

Lite nyheter trängde sig på. Inte överraskad att nu sätter Erdogan ytterligare press inom sitt eget land. Hindrar om möjligt än mer aktivt, oliktänkande. Inga kritiska eller ifrågasättande röster tillåts i media. Det blir i så fall straffbart. Men säkert inte alls främmande utbilda terrorister om det tjänar hans eget syfte. Diktatorer fall alltid, men vi vet inte när, bara att de kommer göra – någon gång. Med ett jättebrak. Tills dess har de verkligen förstört livet på så många.   

Laddar upp. Inför morgondagens Brynäs fight, inför morgondagens EM final med Sverige på ena sidan. Däremot inte alls säkert at skidfestivalen i Rengsjö kan genomföras trots alla de där mumsiga bullarna som Hannah-Karin visade upp på bild. Undrar om någon kommer mig till del?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar