fredag 28 januari 2022

Dag med namn

 

Karl eller Carl är ett mansnamn med urgermanskt ursprung, som förekommer i nordiska språk och på tyska. På engelska och franska motsvaras det av Charles, och motsvarigheter förekommer även i andra språk. Namnet är identiskt med substantivet karl, i betydelsen ”fri man”[1]. Många kungligheter har burit namnet Karl och dess motsvarigheter, däribland många svenska kungar och prinsar. Karl är också ett av de vanligaste svenska namnen.

Så står det om namnsdagen idag, den 28 januari. Kanske måste börja med släktforskning. Se om det stämmer med de kungliga anorna. Har ju inte gjort speciellt mycket kring och för namnsättningen. Ändå fått antal olika grattis på mail idag. Från personer som på olika sätt står mig nära. Klart tacksam och tar åt mig mycket även för det. Kanske lite för känslosam som person när man trampar genom livets alla olika stigar. För att våga trampa upp nya stigar framåt så möter man givetvis de negativa personerna också. De som travar hinder. Bygger barriärer så det nya hindras få slå rot och utvecklas, blomma. Då biter mycket sällan förändringskrafterna. Vissa organisationer till och med så konservativt låsta att de tappar såväl medlemmar som drivkraften helt och hållet. Formligen begraver sig själva.

Fantastiskt upplagt elkraftsseminarium. Så många aktörer, så många som så aktivt letar innehållet i framåt. Men också frågor som producerades i anslutning till den digitala varianten. Undertecknade av fåtal personer. De som utåt vill ge idéerna, men de som i sin egen negativism aldrig kommer bli framtidsbärarna. Avstår att teckna ned namnen! De behöver ju bara ställa sig framför spegeln så borde kunna se sig själva.

Tecknade ned. Mycket blev det. Sammanfattningen blir intressant ta del av själv. När jag nu hinner med få till den.  

Idéer, stora som små. Möjliggörare kan också vår egen Högskola bli. Men för att testa idéer måste man alltid ha sådan trygghet i sig själv att man kan släppa taget och våga ta det där nästa steget. Vi har antal ledande personer som vi helt enkelt måste släppa lösa. Och givetvis aktivt visa vårt intresse för.

Insänt. Bollat med Maria. Remissvar på länstransportplanen. Svaret med fokus från egna geografiska området, men mycket välskrivet. Klart jag antar den order jag fått och sänder in saker och ting.

Eftermiddagen. Tre sparkar. Tre fordon att tygla ute på Storsjön. Klart mäktigt. Och tror jag – än mer upplevelse ha när man kommer direkt från Melbourne med sina 38 heta grader. För att istället tygla vattnet med sin frysa yta. En riktig solig dag, en än större upplevelse.

Provade få bjuda på en Rengsjö upplevelse också. Men framgångslöst. Eller hur det nu kommer avlöpa. Men inte annat än mycket stora odds på det hela. Eller möjligen helt omöjligt.

Besök kvällstid. Inte varje dag, definitivt inte alla veckoslut heller. Men i alla fall nu. Blott glädja sig. Och det gjorde Ilse redan kl 06.00 på morgonen. Formligen strålade efter personen bakom namnet Leonie. Hoppas flickorna får tid att upptäcka världen tillsammans. De är värda precis allt.

Ilse som också visade sina stora engelska språket kunskaper. Inklusive färgernas namn på just engelska. Klart hon skulle visa sitt rum och mycket, mycket annat också. Blir säkert en återbesök resa till Australien. Kan ju få ta med sig sin farfar.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar