onsdag 26 januari 2022

Dagar komma

 

Det går fort nu, dagar komma, dagar lämna. Intensivt. Samtidigt som det ska vara! Saker och ting som kan hända, och som bör hända så det inte blir slentrian. Och även det här med livets seglats som har stora behov av att där finns fyrar. Att navigera från och till. Ta ut en pålitlig riktning. Fyrar som vågar och kan lysa dygnet runt. Tilltro heter det ju.

Vissa människor är sådana fyrar. De finns där. Bidrar, lyser upp, ger råd – är äkta och verkliga medmänniskor. Och så finns andra också, förstås. Men tror uppriktigt at de själva har enorma problem så mot dessa finns det ingen anledning visa sig missnöjda mot. En huvudfråga är mer vilket enbarmligt liv de måste leva.  Att ge är ju inte att bli av med. Utan den som ger av äkthet får alltid så mycket mer åter. Livet är fullt av möjligheter och ska givetvis levas varje dag.

Det är härligt leva i et öppet samhälle. Där åsikter tillåts lyftas fram utan risk för reprisalier. I många länder har man helt andra förutsättningar. Inget tillåts mer än diktaturens budskap. Finns antal länder att peka ut fr sitt bisarra sätt att verka. Och förverka – ärlighet och människovärde. Men när de som levt under förmyndarskap får det där fröet så växer det starkare för varje dag. Det där fröet som exempelvis finns i Ukraina och som har börjat växa. Och med tid också möjligen kan börja frodas. Men som uppenbart är ett hot mot närliggande diktator. Sådana avarter som extrem krafter försöker påverka till må aldrig tillåtas slå rot hos oss.

Varit dagar, till och med månader där det känts angeläget tränga in i områden kring infrastrukturens betydelse. Mycket klart är att resurserna inte räcker till. Och att fortsättningen är samma riktning som nu – massiv nedrustning av vägstandarden. Eller omskrivet; gigantisk kapitalförstöring. Finns stora, mycket stora satsningar i kommande period. Som verkligen borde granskas i sömmarna – om de är samhällsekonomiskt motiverade och kan räknas hem! Eller blott är statyer över sin överhöghet.  

Gott få utbyta tankar och skriven handling med Maria. Stabil och möjlig bolla det mesta ärligt tillsammans med. God skrivning som vi definitivt ska nytta fullt ut.  

Statskupp, militärkupp. Det som drabbat Burkina Faso. Klart jag känner enormt för just det landet. Efter mina kontakter, besök här och besök där. Minnen och kontakter som aldrig bleknar. Och inte mindre oroligt när jag inte har direktkontakten med Stina. Men hon är verkligen framåt och känd för att kunna orientera sig fram i livet. Så jag behåller de positiva tankarna.

Blev inte tid för någon Storsjön utflykt idag. Bär tankarna vidare med mig och det blir ju en dag i morgon förstås. Isen bär definitivt då också samtidigt som sparkarna står där och väntar. Kanske bättre än snöra på mig några gamla hockeyskrillor. Med tanke på söndervridna knäskålar.

Ett arbetsutskott att lita på, som det är så positivt vara en del utav. Ärlighet – öppenhet, vilja till aktiv handling.  Hade dylikt möte idag på eftermiddagen. Känns så positivt vara en del av just detta. Sedan kanske det finns motsatt organ också. Kommer väl visa sig i närtid.

Vandrar vidare. Fram till semifinalmatch i EM. Våra handbollsherrar. På fredag kväll dags. På andra sidan står där OS vinnarna Frankrike. Men blott sabla ned Bastiljonen. En utmaning ta sig an. Med blanka vapen och inklistrad boll går det mesta. Det viktigaste är att tro på utmaningen.

Vankas OS. Och nu slagit till i omskrivna norska skidlandslaget. Först två åkare, de andra riskerar komma efter. Gäller testning varje dag. Samtidigt stor oro för en lång flygresa till Kina. Kan bli ett helt speciellt och minnesvärt OS. Om det ens kan genomföras. Spännande är det i alla fall.

Spännande samtal. Jag har landat. Problem med at genomföra programmet som det är tänkt. De positiva människorna i Västerås nu testats positivt. Därför snabb förändring. Så redan i morgon förändras invanda Melbourne till världsmetropolen Årsunda. Från kängeru till varg. Från +38 grader till några minusgrader. Och mer minus lär vi väl få under februari månad. Spännande dagar väntar med spännande personlighet. Livet är till för att levas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar