söndag 23 januari 2022

Det mesta på plats

 

Inte samma tradition som präglat mig – vanligtvis – lördagar och söndagmorgnar. Istället. Kaffe plus mackor som skulle bres. Och kontakt med Carl-Henrik. Plus naturligtvis skjutvapen. Strålade samman med Mats i skogen och så blev förmiddagen fylld. Mycket var det – spåren som fanns där. Men de där djuren som drivit oss upp till skogen. De visade sig inte själva rent fysiskt. Men spännande var det. Närheten till lodjur, även om det nu bara var färska spår. Och så då hur mäktigt det är när havsöar lyfter. Letar i kalendern när det kan bli möjligt ytterligare en gång. Nästa gång.  

Lite motion blev det väl i alla fall. Fast inte alls på samma sätt som i tabata gruppen. Får leta efter revansch snarast tillsammans med dem. För tappa bort dem, knappast. Och idag vet jag ju att de skulle köra gummibanden. Fick dra lite extra i de egna resårerna istället!

Annorlunda. Aldrig smakat förut. Hembjuden till Carl-Henrik på en smakrik tjäder gryta. Ljust kött givetvis. Men smakrikt med höga betyg. Högt som anstår just en fågel.

Högt blev det också i et rum hemmavid. Högt upp för att få till det hela. Mönsterpassning givetvis – och nu hänger de flesta tapeterna på plats. Till slut blir nog rummet klart. Fast en del återstår – innan jag ringer Kenneth och får hjälpen med listerna. Så slipper jag ligga vaken och tänka på det här i alla fall!   

En bra dag att lägga in i minnet. Inga risker att träffa de närmaste längre. Positiva personer allesamman men i det här fallet finns det ingen som testat sig och fått besked om annat än negativ! Det mest positiva av positivt!

Inskick från igår. Trodde nog på kommentarer, uppföljning. Men av detta blev det nada. I alla fall än så länge. Renodlade sakfel borde väl i varje fall korrigeras. Trots skribenter och status.

Blir en annan genomgång, kring helt annat ämne innan dagen idag får övergå till att övertas av natten. Kommer köra det väldigt övergripande.

Tufft var det. Tufft är det. Landslagshandboll – och speciellt nu när det handlar om VM. Tufft av bara den. Och bland de allra bästa TV sporterna. Speciellt när det går bra. Och idag speciellt när Tyskland kunde besegras. Och nästa gång ska Norge kuvas!

Norge som är rejält i rampljuset. Första landet som tar emot talibanregimen från Afghanistan. Kan ett dylikt samtal plocka bort piskning, övervåld mot kvinnor. Eller till och med den gigantiska fattigdomen som nu beder ut sig mer än någonsin. Ja vi elsker dette landet.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar