måndag 17 januari 2022

Att bli berörd

 

Hjältarnas kväll. Idrott som berör långt inne i svenskarnas själ. Lyfts fram så ofta, firas. Men även stor sorg när det trots allt stundom blir misslyckanden. Ikväll laddat för Idrottsgalan. När hjältarnas hjältar skulle krönas i olika rubriksatta prestationer. Många var de, drottskändisar som samlats för en sådan där pampig gala. Ett ljus som lyfts fram i smittspridningens mörker värld.

Klart det blev TV tittande. Och även nervositet i de olika utmärkelsernas förspel! Varför den och inte den! Fast mycket var solklart långt före sändningen. Hopplandslaget. Givetvis en enorm prestation – samtidigt som om det finnshästar med så vinner de i princip alltid. Och naturligtvis infriade de favoritoddset. Ett odds som knappast ens gav pengarna tillbaka. Säkrare spela dem på den gruppen än ha dem inlåsta på Fort Knox.

Men lite hoppande blev det allt. Svårt undvika ta del av Sveriges ödesmatch i handboll. Tjeckien på bortaplan. Och ett svenskt lag som fått in corona i truppen och tvingats skicka hem några spelare. Jämnt hela vägen. 60 enormt intensiva minuter. Där normalt svenske hjälten i målet läckte ordentligt. Eller om han fick tvivelaktig hjälp av det egna laget. Kändes som alla skott gick in. Utan räddningsprocent. Ändå oavgjort och därmed vandrade Sverige vidare i VM äventyret! Avgörande handbollsmatcher är närmast ett unikum i spänning, hårdhet, underhållning, taktik, hårdhet.

Inte orolig. Men på något sätt lite försiktig. Inte blott dra på mig smittspridningen. Inte om jag slipper i alla fall. Observerar omgivningen. Och vill naturligtvis fortlöpande veta vad som händer, vem som drabbas, hur man drabbas. Och om någon drabbas vill jag givetvis veta vad och hur jag själv ska agera.

Berättelsen hur det påverkar oss kommunalt har vår egen direktör en hel del kunskap om och kring. Därmed hur vi ska agera så att smittan inte ger oss oövervinnerliga problem. Klart jag litar fullt ut att vi klarar det här också.        

Infrastruktur. Annat som berör oss så himla mycket. Vissa beslut ligger utanför vårt eget beslutanderum. Men allt kan givetvis påverkas. Då måste vi själva kunna vara strategiska. Inte självförvållande förlorare. Never give it up. Alltid kunna sätta oss in i hur tanken går, resonemanget förs i gruppen beslutsfattare.

Dagen efter stormen. Inte som i mars 1954. Den stora stormfällningen som bröt in över oss. Minnen finns från storyn Främlingshem – Hyttmarken. Men stora mäktiga träd föll även den här natten. Även över vägbanor, över elledningar. Inga personskador rapporterade dock. Vid sådana här tillfällen absolut det viktigaste.

Spelar onekligen högt. Stort territorium men med enormt stora inrikes problem. En egen ekonomi som är mindre än Italien. Men försöker vara ständigt kaxiga. Eller möjligen desperata. Hamnar i varje fall högt uppe på löpsedlarna. Hotar. Våld som en lösningsåtgärd. Allt för att behålla makten i ett krackelerande tillstånd. Kamrat Putins medicin för Ryssland. Allt medan det egna landet, den egna ideologin faller sönder och upplöses i intet.

Annat med fotbollen. Kvällsrapport. Ser bra ut. Nytt äventyr i division tre väntar ju. Och värdefullt att det finns personer som ordnar och har fullständig kontroll för att utveckla verksamheten ännu mera. Dessutom – ber de om handtag så givetvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar