lördag 8 januari 2022

Januari från skyn

 

Vintrigt landskap som tog emot tidig morgon. Upp emot en decimeter nysnö. Men ändå vintrigt inbjudande. Och de fyra minusgraderna avskräckte inte de heller. Inte ett enda spår efter morgonens tidningsutdelning. Torde indikera att nederbörden kom tidig morgon. Oavsett, lika mycket hantera.

Men först, pulsa upp till skolan. Vanlig lördag morgon. Och då stavas det vanliga tabata träning. Kärnan i gruppen hittar alltid dit, oavsett nederbörd, oavsett kyla. Skillnaden är helt och hållet träningens innehåll. Och så där plötsligt var timmen genomförd.

Hemöver för lite snöbearbetning. Och en del kunde jag forsla bort innan det kändes så där kallt. Som det lätt gör efter träning och inget ombyte. Så det blev en time out för den senarelagda frukosten. Och varm dusch, ombyte. Men fastnade framför TVn – Ski Classics från Italien. Blev sittande under såväl herr som damuppgörelsen. Svenskt dubbelt på båda loppen. Spänning trots så mycket skidande. Som det blir när sträckan mäter sextio kilometer.  

Rullade gärna vidare med mixedstafetter i skidskytte. Svenskt toppat lag. Men rejäl genomklappning redan på första sträckan. Omöjliggjorde helt att en svensk flagga skulle behöva hissas under prisutdelningen. Men det kan ju vara mer angeläget vänta in stundande OS. Känslorna och medaljerna är mer angelägna uppnå då

Och påslagna snökänslor hann jag ju med under eftermiddagen i alla fall. Körde på för två fastigheter. Men utan den där snöslungan kände jag det inte möjligt klara något på det naturliga sättet i Hyttmarken. Tacksamt samtal ta emot på kvällstid. Emil som varit och fixat med det ena och andra. Och då även klarat upp snöröjningen.  

Och snöröjning. För många heldag. Och givetvis fylldes dagen på för Kenneth. Men kom senare under kvällen och kollade igenom det aktuella rummet. Lite slipning anbefalldes. Plus att han skulle fixa till en infällning av det elektriska. Klart det kommer bli bra. Fast lite har de skilt sig åt – råbrädorna från 1945.

Lång ledighet smalnar av. Börjar allt mera närma mig vanliga dagar, med sammanträden, möten och en hel del måsten. Men också något att se fram emot. Fast så var det här med borde också. Så mycket jag kunde läst in, skrivit, producerat. Fast bara gilla läget i alla fall.

Gilla läget. Verkligen. Sara Hector. Vinst idag igen. Och leder nu sammanlagt världscupen i storslalom. Inte skapligt. Underbart att plockat ledningen från Schiffrin. Kamen växer rejält även den så här nära OS.

Upp till bevis. Brynäs Hockey åter in i hetluften. Och totalt överlägsna. Men bara halva matchen. Slarvade och tog dessutom helt korkade utvisningar. Tillät Linköping Hockey få komma in och till och med avgöra på straffar. En mycket tung förlust!

Får trösta mig med att Nils-Olov med familj återigen landat på svensk mark. Betyder så mycket ha dem nära igen. Men hoppas de fått ut det de ville ha där nere i Funchal.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar