tisdag 25 januari 2022

Raffel

 

6.699. Antal smittade under de sista sju dagarna här i Gävleborg. Så smittan är definitivt inte alls kuvad. Finns här mitt ibland oss. Framtiden en del osäkerhet. Rekord i Danmark som kanske gör det lite oväntade. Tar bort alla sina restriktioner. Och så kommer det visa sig alltefter vad det nu betyder.

Rapport direkt från barnmorskorna hos oss. Barnafödare som ej är vaccinerade allvarligt sjuka. I lägen där mödrarnas ork är som viktigast. Svårt skylla ifrån sig. Möjligen då på icke fungerande intelligens. Men så himla onödigt.

Rena rama succén. Rapporten efter förmiddagen. World Cup från Italien och grenen heter storslalom. Då låg hon där i vinnarläge. Plats två – Sarah Hector. Sandvikens drottning. Ingen Viaplay så det blev radion på andra åket också. Och bra åkte hon. Jättebra. Tills det där stoppet kom. Reportern; Nej, hon står still! Men så fortsatte Sarah åka ändå, öste på. Och med en åkare kvar, ledande åkaren efter första åket. Då hade Hector ledningen. Men när den som ledde efter 1:a väl kom ned – då fattades femton hundradelar i fördel Sarah Hector. Och som alltid strålande glad. Visar sina känslor, även i självaåken. Ingen annan pratar, skriker och visar sina känslor som hon gör. Nästa storslalomtävling åks i Kina. Och då handlar det om ädla OS medaljer. Go for it. Måste besinna mig. Ändå – en OS guld medalj skulle firas med klackarna i taket i hela kommunen.

Fira på sitt eget besynnerliga sätt – Boris Johnson. Nu polisanmäld. Klart saker och ting händer i Storbritannien. Landet där det mest besynnerliga händer. Alltid. Och med ett statsöverhuvud som gjort 10 Downing Street till Världens partaj Centre. Om den EU motståndaren skulle få sitta kvar då vore det snarast gigantiskt anmärkningsvärt. Fast igen; Storbritannien. Crazy.

Börsen upp och ned, åter igen. Inflationen som slagit sig fast och därmed också räntehöjningar. Oron i världen är påtaglig. Länder som ska driva på i utveckling hamnar i osäkerhet. Ryssland skapar motsättningarna och med sin skakiga ekonomi drabbas de snarast mest. Men det bryr sig knappast diktatorernas mästare om! Putin eller Putut. Enda vi vet – hans dagar är långsiktigt beseglade.

Lugn träning. Men ändå träning. Ikväll en tabatatimme som också passade mig. Och så skönt ute. Kunde fylla lungorna med så himla gott syre. Lite hade jag ju fåt möjligheten till under eftermiddagen. Tog mig en sparkstöttingtur ut över Storsjön – och minns så klart det härliga beskedet från Nils-Olov. De kommer hemöver det här veckoslutet.

Härligt också att få vara barnvakt. Även om det var under en beskuren stund. Den var fylld med glädje och utbyten tillsammans med Lou och Ilse.

Zappade bort. Erkänner. Fem bollars underläge i avgörande VM match i halvtid. Mot den motståndare som var storfavorit. Blev annat program som fick ta över intresset. Men kollade då över igen. Och då var Sverige nästan ikapp. Tappade igen. Och därmed tog jag andra programmet. Men när det slutade så….Och då var vips Sverige ikapp. Vinst fordrades till att komma till semifinalen. Då kom straffen, som sattes! 15 sekunder kvar och det räckte!! Sverige vs Norge 24-23 handbolls VM. Närmast ryste. En Norge historia att minnas. Mailar vännen Kjeld i Rjukan.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar