tisdag 11 januari 2022

Leonie!

 

Något annorlunda morgon. En helt annan målbild än vanligtvis. Åka ned till Åkersberga. Inte för ortens skull men definitivt få träffa de tre som jag inte sett på alltför länge. Och klart i centrum som alltid, Leonie. I tider som dessa så är det så värdefullt få umgås och beröras av de som verkligen betyder. Fast å andra sidan berörs jag av så många personer som ger av sin tid och bryr sig. Vilket de allra flesta faktiskt gör som äkta sociala varelser. Falskhetens ansikten är dock definitivt inte i övervikt. Fast de finns men kan knappast må så gott.

Dagen idag betyder i sitt upplägg intet möte med Lou och Ilse. Men hann ju med att mata in en del av detta igår och onsdag morgonen står ju inför gläntande dörr. Hos dem finns glädjen och livet i kubik. 

Så viktigt. Vårda umgänge och kontakter. De som betyder. Och respektera den som inte längre vill ha någon form av kontakt. Lika viktigt. Att själv alltid avgöra är inte alls respektfullt. Det måste gå att ha varma tankar även när de endast måste ske enkelriktat.  

Respekt. Kring pandemin. Restriktioner, respekt. Ändå håller jag helt med. De som tar sitt ansvar, tar sin vaccination och kommer upp i antal sprutor – hur kan de i restaurangmiljö jämföras med de som inte tar sitt ansvar – inte tar sina sprutor? Med andra ord; Covid certifikat även i den miljön. Konsekvens.

Radio Gävleborg. Morgonkompis. Idag ämnesområde som jag haft löfte få uppleva men det levererades inte, det eller. Ämnet; kulning. Från radions sida fångats upp med lokal och internationell förmåga. Från Sandviken. Lockande och så klara ljud som strömmar ut från tydliga halsar. Nästan lite trolskt. 

Sifo låter seriöst, liksom ordet sammanvägning. Och redovisar väljarundersökningen. Hur det skulle se ut idag om valdagen var den 11 januari istället för den 11 september. Och då redovisas ju också spärren på 4 procent. Alltså det tal ett parti måste uppnå för att kunna hamna i riksdagen.

Sifferunderlaget; Socialdemokraterna 30,8%, SD 19,8%, Moderaterna 19,7%, Vänsterpartiet 9,9%, Centerpartiet 6,9%, Kristdemokraterna 5,2%, Miljöpartiet 3,4%, Liberalerna 2,7%. Fast som alltid – ingenting är klart förrän allt är klart.

Tog tid det där. T o r Åkersberga med släpvagn. Givetvis köra lagligt. Men underbara timmar tillsammans med Leonie. Så självständig – helt underbar. Och utan att ställa frågorna så frågar hon efter Lou och Ilse. Skulle göra så mycket för att kunna föra ihop dem. En mycket värdefull utflykt.

Hann hem och såg det allra mesta från Brynäs matchen i Karlstad. Arbetsinsats mycket bra – men återigen noll poäng. Exakt samma poängläge som i fjol när endast ett hårstrå gjorde att laget fick ytterligare ett år i SHL. När Brynäs växte allt starkare in i fighten så fixade Tom Hedberg effektfullt fram den där uddamålsvinsten, till Färjestad. Ridå.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar