söndag 9 januari 2022

Dan före

 

Helt ledigt var det ju inte. Men speciellt många möten var det inte som måste planeras in och genomföras. Som det är under avsnittet jul/nyår. Fast nu har även den tiden runnit ut så bäst vara noggrann med väckarklockan i morgon bittida.

Några minusgrader. Orkade nästan till två grader. Så morgonens tabata möte skulle ha kunnat genomföras i kortbyxor. Men gjorde som det anstår – långbyxor. Kändes en del i armarna. Men det är väl vad som ska hanteras. Kännas. Men skönt – icke. Tisdagen blir det hoppa över, för annat. Borde räcker ju inte till för att närvara den kvällen.

Behövdes ju inget snöskottande den här förmiddagen. Faktiskt saknade jag varken snöskyffel eller snösläden.

Inte mycket jag kunde bidra med idag heller. Inom Ski Classic. Förstår att det kan växa fram som en lång TV körare. Bland annat när det är inlagt de här spurtpriserna. Och definitivt när det nu finns med svenska toppnamn både på herr- som damsidan. Just framgångsrika svenska namn är en förutsättning.

Tåg eller buss. Gick ju ganska direkt. Och klart prismässigt konkurrenskraftig. SGS Bussen – nu under annat namn. Min insats blev blott att fixa anslutningsresan. Så fick busschauffören göra resten samt att Nils-Olov fick möta upp på Centralstationen Stockholm. Lite avundsjuk månne – mötet med Leonie är alltid en härlig utmaning. Men hoppas hinnas lite egen upplevelse redan under tisdagen.

Tidigt var det när fyrhjuling rullade förbi. Igen. Årsunda IFs insatser på Storsjön är imponerande. Vilket enormt arbete hålla banan öppen ända till Hedåsen och även få till rundbanan mellan Ursa och Sjövik. Än mer imponerad när det fixats till parallella skidspår. Och allt det här genom ideella krafter! Prenumererar på epitet Årets Idrottsförening. Finns det i Svea Riket någon förening som ärligt kunde göra äran värdig?

Fick i alla fall möjligheten möta upp Carl-Henrik och berättelsen hur jaktdagarna genomförts. Äventyrligheterna bemästrats. Och den där speciella dagen med extrem kyla. Annorlunda jakt hur som helst. Och definitivt en erfarenhet rikare. Känns som Per-Ewert också delar det här jaktintresset. Och som i allt annat, övning ger färdighet. Tillgången till Emil som läromästare torde vara en enormt stor möjlighet för att kunskaperna fort kan strömma till.  

Jaga på annat sätt. Rysslands specialitet. Jakt på personer som har åsikter. Måste vara föga fruktbart leva och verka i ett land där allt sker enkelriktat. Och där åsikter brutalt slås ned med våld. Möjligen föregått av hot. Ryssarna nu tagit sig an möjligheten genom brutalitet i Kazakstan. Nu är det spännande se vad och hur världssamfundet agerar.

För egen del; ny dag, nya möjligheter. Det är i närhet och ömsesidig ärlighet som saker och ting kan ske. Alltid finns det personer som skapar besvikelse – men så många som vill bidra med sitt innovativa tänk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar