söndag 30 januari 2022

Från det ena till....guld

 

Skillnad på olika. I alla fall på olika platser inom vårt egna land. Visst har vi haft och har det rejält blåsigt. Men inte alls som i södra Sverige. Stormen som tog över så oerhört starkt och okrossbar. Sopade ned en mängd träd, inklusive ställde 40.000 hushåll utan elförsörjning. Bilderna som rullande in gjorde det inte mer attraktivt åka nedöver.

Oftast frivilligt var man bosätter sig. Och då har jag på sätt och vis valt, ångrar mig nu definitivt inte. Får väl fundera vidare om kvällen tar över med samma intensitet som sydlänningarna drabbats utav. Olika förutsättningar givetvis, många möjligheter nu. Om vi väljer spela korten rätt. Spelar vi inte alls så försvinner ambitionen med en god välfärd verkligen fort.

Klimat, klimatförändringar. Registrerar, inser – kanske inte riktigt. Vill ha det lugnt och fint, utan utsläpp. Men när det kommer nära. Förändringar för den enskilde. Kan vara i terrängen. Då är det svårt tänka med förnuft och hjärna. Plötsligt blir det ödsligt tomt ovanför axelpartiet. Varför? Så helt avgörande för jorden och framtiden.

Lite kontakt i varje fall. Med de härliga flickorna. Så där under förmiddagstid. Direkt efter tabata passet blev det att vandra över till Ilse & Lou. Där mottagandet från Leonis sida var som alltid; varmt, öppet, glädjefyllt. Kändes skönt långt in i hjärtat. Klart jag skulle vilja ha – varje dag….

 

Följde inte med på den där långa hundpromenaden. Öppna fält och Annikas stora hund. De drog iväg och återvägen – vinden som piskade mot deras ansikten. Så avkylda kom de hemåt medan jag lugnt och stilla hade följt Australien Open. Nadal vs Medvedev. Gick till en lång femsetare i Melbournes natthimmel. 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5. Fantastisk match! 01.10 Melbourne time.  

Fast naturligtvis hände det saker och ting före också. Ski Classic. Marcialonga Italien. Ett av de absolut mest klassiska långloppen. Herrsidan, skriver naturligtvis om det blir svenska framgångar. Så bättre på damsidan. Ida Dahl med vinnarkransen, tre Lisa Korsgren, fyra Brita Johansson. Men också med där framme Anna Jönsson Haag tionde plats och Ida Palmberg på sextonde. Mycket, mycket starkt

Prix dÁmerique, största loppet under året. Inga svenska hästar som kvalificerat sig i år. Så riktigt drag blev det aldrig. När de t o m i tid konkurrerar med Brynäs! Dålig planering från fransk sida.

Kändes så gott. Precis som Brynäs match. Gled ifrån och Västerbotten kändes så långt borta. Var verkligen mest mörker där borta. Och så kom det en del hårresande egna misstag. Och vips kom ljusningen för Skellefteå. Som tog med sig alla tre poängen till det avlägsna. En väldigt tuff förlust. Konstigt hur en rejäl käftsmäll tar så hårt rakt ini hjärtat.

Hårt var det hårdaste sporten av alla! Handboll och EM finalen. Inget undantag. Pang på rödbetan. Klart jag stod upp under nationalsången. Så himla spännande. Och en sekund kvar. Oavgjort 26 – 26. Svenskt straffkast. Niklas Ekberg stegade fram. Drog den högt. Och sedan blott historia, 27:e målet som tog guldet hem till Svedala.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar