onsdag 12 januari 2022

Subjektivt

 

Rättvisa. Bra målsättning. Men så svårt omvandla till en verklighet. Idag ekonomiskt stöd till de som konsumerar mest el. Omskrivet, främst till de med direktverkande el. Eller i annan textmassa. De som inte brytt sig om att ställa om för en mer hållbar framtid – de kompenseras för att de avsiktligt inte tagit sitt ansvar. I en form av rättvise stöd. Klart det går att diskutera. Och kompensation tas som i allt annat från alla som betalt sin skatt. Har du istället tagit egna lån för att bidra till en grönare framtid får du exakt noll i ekonomiskt stöd för detta.

Speciell morgon. Förtroende. Får vandra över nästgårds och vara en del i barnansvar morgontid. Så att livspusslet ska kunna fungera för Carl-Henrik & Elin. Och den typen av förtroende går det aldrig backa ur från. Två fantastiska systrar som skapar meningsfullhet i precis allt.

Vilket angeläget och trevligt teamsmöte. Många erfarenheter, synpunkter, intryck som jag kunde utväxla med Joanne i Melbourne. Planerat besök i Sverige. Mitt i en svensk vinter med allt vad som där tillhör. Från 38 plusgrader i det mer sydliga landet. Intrycken, upplevelserna är totalt annorlunda. Finns mängder att beröra, föra samtal kring. Så mycket som händer i Sverige med omnejd som också uppmärksammas i Australien. Jag blir i mångt och mycket stort imponerad. Kan definitivt inte alls lika mycket kring förhållandena down there.

Åka, eller inte åka, Har inga råd ge. Förstår det kan vara ansträngandemed en flight på 24 timmar. Och byta luft med sina medpassagerare så länge mitt i den absolut mest smittsamma perioden. Så mycket som är oskrivet, inte alls förutsägbart. Fast hit, alltid välkommen.

Vilken hjälp! Kenneth kommer och hjälper till med det som är så dammigt. Börjar slipa på trägolvet. Inte alls hela avklarat. Men mycket gjort och stort och ärligt betyg till insatserna. Det här kan bli väldigt bra. Men känner ju till att jag får göra en del insatser själv också. Fattas bara.

Onsdag, sådan här speciell dag. Eftermiddagen, den enda då Återvinningscentralen är öppen. Fick med en del på källaren, inkluderande vad som måste bort från ladugården i Hyttmarken. Har kontinuerligt kört bort sopor, mest vecka för veckan. Och ständigt lagts dit mer och mer sopor! Rema rama trolleriet.

Motion fick lysa med sin frånvaro idag. Kan ju inte skylla på kyla när plusgrader visas och solen skiner. Men på något sätt blev jag av med alla minuter och timmar i alla fall. Får finna tillfredsställelse i annat istället.

Klart jag såg at det fanns personer ute på isen idag också. Årsunda IFs vårdande av isbana har tagits emot tacksamt. Även idag. Blivit ett begrepp långt utanför kommunen. Gott också at de som ställer upp ideellt verkligen uppmärksammas på det här positiva sättet.   

Tacksam på annat sätt. Mot alla de som tagit sina politiska uppdrag, avsätter tid och sitt stora och givande engagemang. En del växt in i förtroendet. Andra inte insett vad det hela innebär och sladdar igenom mandatperioden. Fast också klart att det senare inte håller i ett lagbygge.

Delta i ett lag innehåller och bör innehålla stöd, beröm, kritik, frågeställningar. Mångfald i åsikter kan berika. Lite svårt förhålla sig till angrepp om ålder. Obetänksamt, omoget eller blott ett skämt? I varje fall synnerligen opassande. Stundom behövs; spegel, spegel på väggen där….

Och i morgon spelar Brynäs igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar