fredag 21 januari 2022

Is till punschen

 

Så blank var aldrig halvalotjen. Eller vad det nu kan vara. Men Storsjön ligger så där helblank som bara öppet vatten kan vara. Men istället ligger isen stabilt och bjuder in för åka skridskor, åka spark eller vad som nu känns angeläget. Helt fantastiskt en sådan här speciellt solig dag. Den våldsamt starka vinden hade mojnat bort till intet. Livet är oerhört fascinerande. Där naturen bjuder in så storslaget. Och att just kunna besegra vattnet genom att åka rakt över det – dagligen. Speciellt och knappast uppleva någon annanstans i vårt avlånga land. Över sjön – ok. Men fortsätta ytterligare fem kilometer och möta upp en inbjudande sandstrand på 2,2kilometer per cykel är intet som regionen ens verkar överväga. Då gäller enbart bil, uppmuntra till cykling där det är naturligt och inbjudande ligger inte alls för vissa. Men insikt kan väl var och en växa in i?

Fortfarande har inte omikron växt in i mig. Inte som jag känner i varje fall. Men smittsamt av bara den. Nu så många bekanta som fått smittan in i sig. Och som reagerar på helt olika sätt. Hålla avstånd är fortfarande bästa medicinen. Trots att närhet hör livet till. Får fixa det på annat sätt så länge. Livet är alldeles för kort för att inte leva.

Fick mycket mera på nyheterna. Inte direkt berört på Strandbaden av Shiyar själv. IS fullt beväpnade in i den kurdisk hållna delen av Syrien. Där det håll så många fångar. Många av dem nu frisläppta av terroristerna. Tydligt finns det resurser bakom mördarna och tillika extremisterna. Så helvetet är inte besegrat där nere heller.

Närmare oss. Ukraina. Nu skickar de små baltiska staterna in tekniska militära vapen. Vill visa att även små kan ryta när Putin mobiliserar. Och så nära oss! Hitintills håller Nato ihop och markerar att Kamrat Kommunism kommer möta mycket av det negativa slaget om de röda trupperna väljer invadera.

Teamsmöte med Joanne. Egentligen märkligt att sändning härifrån till Melbourne är så klart, så tydligt at det kunde vara sändning till rummet bredvid. Tekniken byggd av Microsoft ger en omedelbar närhet. Nästan närmare än vad fysiska möten kan åstadkomma. Planerar närmare när, var, hur flighten från Australien ska bordas.   

Enkelt. In med köttet i bilen och raka vägen till Emil. Och nu bara förpacka i portionspåsar. Malet och klart. Fick också se nya tvättrummet. Himla fräscht och snart också klart med kaklingen. Får väl anordna visningar.        

Klara för OS truppen. Både på dam- som herrsidan. Damerna många, herrarna ingen. I alla fall inte just nu. Men det kan ju bli skador eller smittade. Uttagna i svenska lagen damkronor respektive tre kronor. Just nu ligger Brynäs herrarnas verksamhet nere helt – corona i truppen. För lagets damer låg kvällens seger helt nere. 14 raka segrar och så förlust i Linköping ikväll. I olika nationers damtrupper – många äro de – Brynäs spelarna.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar