lördag 4 december 2021

Passiv lördag

 

Idrottslördag. Många grenar var det som visade upp sig. Men betygen högst olika. Ingen kom i närheten av Frida Karlssons triumf i Lillehammer. Hemmaplan Johaug, startnummer efter Frida. Och tufft var det innan Frida Karlsson utropades som vinnare. 0,3 sekund före norskan. Och i norsk anda, försök till bortförklaring. Den här gången då Johaug skulle ha hindrats av en ryska. Ligger väl i linje med att ha blivit neutraliserad där på skidtronen.

Kanske inte tycka synd om. Fast ändå. Har betytt så oerhört mycket för svensk skidsport. Men nu inte ens kan hävda sig i det svenska laget. Högbo löftet Louise Lindström var även hon före i mål. Charlotte Kallas tid verkar vara helt förbi. Här har det inte handlat om att sluta på topp.

Herrsidan. Där handlar det mest om att minnas andra tider. Mora Nisse, Sixten Jernberg, Assar Rönndahl, Gunde Svahn, Torgny Moberg, Thomas Wassberg. Problemet? Å många år sedan deras skidkarriärer tog slut.    

Framgång något bortom medias rampljus. Nils van der Pool med nytt världsrekord på 5.000 meter skridsko. Tog de snabba rundorna på andra sidan Atlanten. En kille som bara tar av sig skridskoskydden och går ut och bara gör det! Det som är så tydligt hos en Mästare.

Fixade till den där träningstimmen på morgonkvisten. Inte ens tio grader kallt. Så med ordentliga kläder fixades det hela. Kanske inte full satsning. Men var ju i alla fall med. Det räknas ju också. Samt att alla former av rörelse får räknas in på hälsokontot. Kanske, kanske att morgondagen går i samma riktning. Alternativet skulle ju kunna stavas älgjakten. Samtidigt så finns det ju så mycket jag måste hantera den här röda dagen. De två första dagarna i kommande vardag gör sig redan påminda.

Halt, tydligen. Så många uppdrag för Räddningstjänsten. Har vi alla blivit odugliga förare, eller har inte vägarna sandats. Ny svensk strategi för att visa farligheten för allt annat färdmedel förutom järnväg? Ger onekligen blåljuset fullt upp. Vissa stannar efter avkörningar, vissa avviker. Kritiken blir från visst håll våldsamt mot de som stannar!

Längst ned i Sverige stannar Pokalen. Malmö FF svenska mästare efter blott noll-noll i avslutande match vs Halmstad. Rättvist at seriens absolut dyraste lag vinner. Lönar sig att ha stor plånbok att köpa utifrån. Money talks.

Framför TV dagen bidrog till att Gysinge Marknad blev en tillställning utan eget deltagande från min sida. Julinsatsen blev att sätta ljus i en utegran. Välkomnande till alla att komma in på en väntande glögg.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar