måndag 13 december 2021

Att ta; Ansvar

 

Oerhört lång lista  som presenterades – av honom själv. Pumpat i sig herion, kört i fylla inklusive med passagerare. Stulit. Bara delar av vad som Ola Rapace har på sitt eget register. I verkligheten. Torskade först i samband med grov kvinnofridsskändning. Undrar om det blir flera uppdrag, flera teatrar, flera filmer – eller om Förtroendet till honom är förbrukat, är borta? Finns ju personer som  klarat av att ge den livstidsdomen. Oaktat om det finns sjukdom bakom. Tappat helt förtroende och agerat för att ska tas bort. Fast Ola Rapace ska säkert dömas av helt andra personer. Blott framtiden kommer visa vad och hur han döms. Oerhört duktig skådespelare som har så mörk bakgrund bakom sig.  

Uppdateringens dag. Köra alldeles för fort så man tappar körkortet. Förklaras som helt normalt. Inte helt säkert jag har samma åsikt. Av någon anledning finns det väl hastighetsbegränsningar. Och då är det väl vad som gäller? Kanske för alla – fast ändå inte?

Hårda bandage. Norge gett sig tusan på att knäcka den här våldsamma pandemin. Förbjuder alla former av alkoholintag i offentliga sammanhang. Torrlägger restauranger, hotell, barer etcetera. Om det också finns någon baksida på myntet spelar dem ingen roll. Nu ska det göras allt för att få bort fanskapet.

Föredrogs också länder där till och med vaccinationer inte mottas väl. Må väl liknas med rena rama analfabetismen. När det självklara inte är självklart kan man vara mycket illa ute. Tragiskt att inte bidra för en bättre värld.    

Trevligt planera för och med en ansenlig summa i bokslutet. Och bidra till framtiden genom at mildra en upparbetad skuldsättning. Helt enkelt tänka på en positiv framtid. Och att få göra det i samförstånd är stort.

Genomlysningen av Forum Framtid. Så viktigt att kunna planera med framförhållning. Att dels bli inbjuden, dels delge hela sina partipolitiska grupper intrycken. Märks i utvärderingen. Vissa tar sitt ansvar. Andra mer delta för möjligen eget intresse. Så fungerar aldrig någonsin ett ansvarigt lagbygge. Förändringsarbete fordrar alltid att vi alla bemannar årorna.

Respektfullt bemötande. Alltid nödvändigt. Kvällens kommunfullmäktige – men inte alltid exakt samma åsikter. Men aldrig några personangrepp. Speciellt stort när man kan jämföra med några andra fullmäktigeförsamlingar. Då finns ingen respekt för demokratin och dess speciella spelregler.

Respekt också till alla de som tar sina förtroendeuppdrag på allvar. Spelar fair play och deltar i alla de olika sammankomsterna. Seriöst. Alla datum som ligger där tydligt framme ska bemannas, liksom arbetet däremellan. At inte göra det bidrar till tappad respekt, tappat förtroende.

Full kuling. Handbollsmatchen i VM kvalet mellan Norge och Nederländerna. Virvlande match. Och till sist norsk vinst och därmed klara för VM  kvartsfinal; Sverige. Dejligt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar