måndag 20 december 2021

Olika faller tankarna

 

Restriktioner. Och flera är säkert på gång. Inte så hårda tag ännu i Sverige. Men säkerligen många flera på ingång. Även om det väl är långt innan hela landet stängs ned som med Nederländerna. Ändå tydligt, allt flera IVA patienter. Och i allt flera skolor gäller digital undervisning. Finns liksom inget annat att göra. Inte när ansvarsfullhet är det seriösa. Intressant också att allt flera skolor väljer utomhusundervisning. Borde alltid vara en ingrediens en självklarhet. Utemiljöns betydelse och insikten om dess värde! Har ju liksom inte alltid varit så.

I allt flera av de svenska sjukhusen så är det tydligt att personalbrist är en realitet. Och kan mycket väl fortsätta, stegra sig ytterligare.

Samtidigt får jag ett speciellt mail under kvällen. En person som mycket tydligt vill stänga igen landet helt och hållet -konstant. Hans fokus utgår från elförsörjning och hans avsky till vindkraft. Sverige – framtidens Nord Korea? Mycket svårt svara på, och göra det seriöst!

Dela med sig. Se helheten. Solidaritet. Gemensamma utmaningar. En bild som står i tvär konflikt med egoism. Och kommentarerna; Varför ska vi i Sverige över huvud taget bry oss om andra länders problem med att få fram grön energi? Med den vacklande insikten så torde det vara omöjligt kommunicera seriöst.

Pandemitid. Sjunkande oljepriser. Om det nu är bra vill säga. Framtidens ekonomiska system och dess funktion i verkligheten. Får just framtiden ge sitt svar på.

Inte för resandets skull. Men praktisk handling till och med för bilkörandet. Snabb leverans och jag har mitt nya pass tillgängligt. Kan vara bra kunna identifiera sig även inom egna landet.

Börjar tryta med flera möten nu. Julen tar ju över. Dagens kommunstyrelse var bland de sista sammankomsterna. Morgonen väntar på förmiddagsmöte. Eftermiddagen på invigning av padelhall i Österfärnebo. Friskt satsat och visar att det finns de som verkligen tror på landsbygden. Mera så, tack. Nu fordras det villatomter om också landsbygden får växa seriöst. Kallas framförhållning.

Framförhållning, samhällsbygget. Och ser nu elräkningen bli högre – och – högre. Samtidigt som vinsterna för elbolagen aldrig varit större än idag. Och statens skat på skatten gör också den nationella stora vinster. Betalare blir som så ofta förr den enskilde, den lille konsumenten. Och det ska ju försvaras på något underligt sätt. Den som inte klarar sig på anat sätt, inte har alternativen, den ska tydligen tryckas åt ordentligt.

Ganska säker på att i morgon är det en ny dag. Som också den ska fyllas med sitt levande innehåll. Inkluderande Hammarkören. Jag blir där!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar