torsdag 9 december 2021

Seglar vidare

 

Går fylla på varje enskild dag. För att göra dem långa – och stundom väldigt långa. Har varit antal i snabb följd. Men också utmanande. Varje möte, varje träff – går fylla utifrån nyfikenhet och vilja till en lärande situation.

Lärande är också att minnas. Förstå sitt sammanhang. Traditionellt finns där namnsdagar. Och vissa av dem har namn som marknadsförs – och dessutom finns i släkten så långt tillbaka. Idag Anna dagen. Lägga lutfisken i blöt. En gammal och lång tradition. Klart jag tog mig en kvällspromenad över kyrkogården. Och efteråt kom det fram bilder från mammas namnsdag – blott tre år gamla. Men varit någon annanstans sedan sommaren 2020. Men ändå med, alltid.

Videohälsningen från Leonie. Fantastisk tjej som diskuterar sin pappas arbete. Hur han arbetar. Och tydligen med armarna mäter upp en mycket stor omfattning. Härlig tjej. Videosnutten skulle jag ytterst gärna vilja delge resten av världen.

Tidig morgon. Provtagning. Men också ett möte med absolut bäste läkaren. Erfarenhet, människo-kännare, kompetens, medmänniska, helhetstänk, alltid se människan före skogen, rättvis, föredöme. Och mycket annat positivt. Och så tydligt; Börje.

Lång dag i övrigt. Sitta uppkopplad på två teams möten. Fantastisk berättelse om Den Goda Vården och dessutom appen Min vård. Ledande i Sverige – utan tvekan. Och med stor förståelse för vad förebyggande hälsovård betyder – för den enskilde – för samhället – för ekonomin. Utmärkta föredrag från Tina och Simon. Bara konstatera; släng dig i väggen doktor Kry. Planering, när den sker korrekt – så avgörande. Hälso- och sjukvård är definitivt inte blott det som pågår i de där stora betong byggnaderna. Torde vara ett tydligt inspel också i det så kallade Framtidsbygget.

Egentligen samma funderingar som måste in i alla ombyggnationer, nybyggnationer av skolor. Här fordras kompetens som stavas förnyelse på tjänstemannasidan. Samma-som-förut-kompetens blir långsiktigt icke funktionellt och samtidigt kostnadsdrivande.

TV sändning. Intervju med Sandvikenhus Vd. Planerar för byggnation i Årsunda inom en två årsperiod. Bra, mycket bra. Men detaljplanelagd mark? Inte en enda meter. Fast den frågan ligger ju inte hos Sandvikenhus. Ansvaret ligger så tydligt på annan enhet. Nu upp till bevis.

Eftermiddagen. Strategisk planering. Kanske inte – men borde till. Göra saker och ting bättre borde vara inom allas intresse. Försvarstal får Perry Mason producera. Vi borde ha en vilja göra saker och ting bättre. Inte känna oss trampade på tårna. Då känns det mest som att det finns en hund begraven någonstans.        

Avtackning Tommy. Kanske byråkratisk i sitt uppträdande. Men en fantastisk kompis – en person att lita på fullt ut. Och så himla påläst. Kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Kommer visa sig om en efterträdare också är så där himla samarbetsvillig. Och om det finns samma höga kompetens där. Innefattande att dela med sig medialt. Blir det en officiell avtackning- klart jag gärna hade velat vara med där.

Utryckning. På Kärlekens uppdrag. Snabbt inkastad. Men vigsel var det i alla fall. Alltid en stor ära få förrätta dessa uppdrag. Så och denna sena eftermiddag.

Två möten på kvällen. Samma uppdrag. Men i två olika konstellationer. Ypperligt underlag till beslut hon fått fram. Anneli. Fastighetsingenjör eller likartat. En profession med kompetens. Möjligen mer överraskad att den ligger i just denna tjänst. Men skönt att det tas ansvar utan konsult hysteri. Vanligt mänskligt förnuft leder långt.

Missade. Brynäs fighten där i Sola-i-Karlstad. Eller o det var mörkret. För slutresultatet en uddamålsförlust. Hade hoppats på mera. På poäng i någon form.

Bättre då i SDHL. 8 – 3 hemma mot Leksand. Och Brynäs seglar vidare i högsta tabelltoppen. Idag utan antal ledande spelare – men samma sak hos dalkullorna.

Lång dag som möter hägrande natt. Klart det är bestämt – av mig – sova ut och se fram emot ny utmanande dag. Fattas bara.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar