fredag 3 december 2021

Elektion

 

Valet närmar sig alltmera. Inte speciellt långt till september 2022. Och det blir n temperaturhöjare i detta osäkra läge. Partierna kommer nära följa vad som sker. Opinionsmätningarna blir en allt viktigare avstämningsfaktor. Några partier som kretsar runt de där viktiga fyra procentstrecket. Kommande utspel som planeras och ska innehålla vad partierna bedömer som med strategiskt innehåll. Möjligen kan man också slå kullerbytta på sig självt i allt som bedöms taktiskt. Ibland när akademiskt snack inte är mottagligt hos oss vanliga väljare. Kan få en motsatt effekt.

Opinionsinstitut har alltid rätt – när kurvorna ser positiva ut för oss själva. När de har en nedåtgående riktning, då ifrågasätts alltid underlaget. Kom ju en mätning igår också.

Mätning och effekter i det mer regionala hantverket. Alltid intressant få det belyst. Som igår kväll. Sanningar som låg i avsändarens betraktelser, ibland överensstämmande med mina egna. Ibland inte alls. Bara av att lyssna kommer mycket nytt tillhanda. Om ämnen, händelser, personer. Men också om viljor som varierar från att gå i full orkan till absolut ingen vind i seglen alls.

Även uppföljningen idag med kommentarer som; ”står väl på hans sida”. Något överraskande då jag i ett lag utgick från att man står på individens sida i livets olika händelser. Klart lärorikt! Den som inte ser träden för bara skog riskerar skaffa sig stora problem. Times change, uppenbart.

Fick ta del av nya stadsdelen i Växjö. Hur en kommun kan tänka! När man släpper fram kreativitet för att få fram morgondagens lösningar. Ett initiativ från Olas sida som ger oss delaktighet i morgondagens utvecklingsarbete. Med de sjutton hållbarhetsmålen i fokus. Att de är så svårt tänka initiativet. Eller uppmuntra, tillåta det tänket.

Första gången. På Återvinningens högsta ledningscentral. Trevlig arbetsmiljö. Och i frågeställningarna – helt överens. Lämpligt ett sådant år, med tjugoårs jubileum.

Inte hela mötet. Men med så länge. Bergslagen, ett fantastiskt område. Till och med uttryckt med förnamnet Intresseområdet. Aldrig förut har det varit så klart att kunna motivera varför vi är medlemmar. Going west, och naturligtvis även öst. Samarbetet blir starkare för varje dag. Finns ju en närstående kommun som borde kliva på. Nu.

Lite annorlunda. Just idag. Något vitt men ändå något så litet. Att det inte fordrades snöskottning. Inte ännu. Dock lite undrande – om Emil fixat det där med en snöslunga. Hemmavid spade och släde men där uppe blir det säkert för drygt.

En del rapporter dock. Trafikolyckor. Vilket kanske indikerar sämre väder. Eller okvalificerade chaufförer. Inga rapporter dock kring personskador. Det som är det viktigaste. Alltid.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar