onsdag 8 december 2021

Från det ena till det andra

 

Lång träff med Nille idag. Kring alla människors lika värde. Grunden i att kunna fungera, se allas olika möjligheter. Men så artikeln. Fem olika män med brutala våldtäkter på barn. Till och med sina egna. Då är det oerhört svårt ge dylika personer status att vara människor. Att de förnedrar sig själv är väl en sak. Liksom att de med säkerhet kommer fara mycket illa i de fängelser som väntar. Men barnen, barnen som är de stora förlorarna. Och finns det här så finns det säkert på andra platser också. Ofta kommentar enligt; ”det syntes inte på honom”. Syns alltså inte att en idiot är en idiot.

Samma tema – men på något annat sätt. Våldsamheter i andra former. De allra mest utsatta. Kvinnor i sina egna hem. Ett evinnerligt problem. Välkänt men ändå så himla dolt. Kalla dessa män för svin är att baktala – grisarna.

Omsvängning. Resan hem sent igår kväll. Minus 18 grader. Och idag uppe – i alla fall tillfälligt – till minus 2 grader. Skillnad det! Men fortfarande något grått. Inte den svenska vinterdagen som sätter så stor prägel på årstiden.  

Gäller ta ansvar för naturen. För oss och för kommande generationer. Inse att el behövs och då torde det gälla nyttja ren energi. Sol, vind är utomordentliga alternativ. När det dessutom finns möjligheter till lagring. I batterier, i vätgas. Gäller kunna tänka helhet och inte blott se sin egen navel. I det senare fallet blir det lätt hänt att vara emot – precis allt. Motfalls kärring.

Att lyft fram möjligheter. Förlösa alla och allas tankar och idéer. Kan bli riktigt bra det här i januari. Om nu blott Rolle bidrar med sin egen del. Idag verkade det i alla fall på mobilsamtalet – att något är på väg.   

Fixade till den där skrivningen. Hållbarhet var det samlande ordet. Blev ett antal omskrivningar. Från alltför stelt till mer luftigt. Men ändå bättre, mer läsvärt. Mer minnesvärt. Tror faktiskt det blev riktigt bra och så borde det också publiceras. I så fall läses det in nästa tisdag. Klart jag vill ge Hållbarheten en chans.

Sim kort. Kommunens byte av sim kort. Nu dags byta för var och en och övergripande betyder det byte av telefonoperatör. Ett tidigt morgonpillande. Ny erfarenhet, ny insikt om det där tekniska fungerar. Annars blir det kejsarens nya kläder. Och klara sig utan mobil och padda – verkar helt otroligt.

Ledig kväll. Borde vara SHL match. Istället släpps pucken i morgon kväll. Och då fungerar det ju inte. Att vara på två platser samtidigt. Samtidigt är ju resultatet mycket viktigare än att jag själv tittar på och blir nervös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar