söndag 5 december 2021

Jakt vare´här

 

Annorlunda morgon. På flera olika sätt. Dels den där snön som hällts ned över oss. Och visar att det fordras redskap för den snabbt annalkande vintern. Har ju inte så mycket att fixa till själv med en mindre villatomt. Problemet här är mest vilken professionalitet som finns hos den/de som ska köra av gatan. Den som är skickligkan vinkla bort drivorna från infarterna till tomterna. Kommer visa sig ganska fort. Om upphandlingen av snöröjning handlar om lågt pris eller om också inberäknas kunskap.

Avstod tabata traningen. Hade andra kläder framme. Tillsammans med en del annan utrustning. Och så blev det samling vid Ursa området. En liten grupp, en fyrväppling. Litet område, ingen större anledning att bruka hund därvidlag. Snabbt dressera Mats och så fick han svansa iväg och nyttja sin blick och väderkorn. Söndagens älgjakt.

Mitt pass blev nere i myren. I årets nya högtorn. Blev att klättra upp och sätta mig ned på ryggsäcken. Och vänta. Några besked kom kring hur Mats spårade sig fram. Och så kom beskedet. Återsamling. Inga djur som väntade på oss idag. Fortsättning skulle ske i Hyttmarkens mera omfattande skogssystem. Först Murputtan och korvgrillning.

För egen del hemkomst istället. Sedan var det omöjligt slita sig loss från skidstafetterna i Lillehammer. Svenska killarna över förväntan. Och samtidigt några andra åkare som står och väntar till OS stafetten. I första hand Oskar Svensson och Jens Burman.

Damstafetten har vi allt bättre förutsättningar för. Och silvret var inte fy skam. Än bättre när man spurtade ned norskorna! Ja, vi elsker detta! Skulle något likartat hänt på herrstafetten så hade Petter Northug lovat klä av sig naken i centrala Stockholm. Fast det känns inte seriöst med en dylik avklädd vildhjärna i kungliga huvudstaden. Skulle väl vara på Skansen i så fall!

Spännande också i skidskyttestafetten. Starka svenska namn där Mona Brorsson var besvikelsen. Men de andra tre fixade till en bronsmatch, starkt. Och spänning, närmast alltid när det ror sig om just skidskytte. Rena rama den idealiska TV sporten.

Idealiskt också att få låna Ilse. Men det var ju inte tillsammans med mig som hon skulle baka. Fast det var ju i huset – och även det räknas. Fick se fram emot resultatet och när det var färdig grillat. A privilidge.

Lite stolt. Men även något imponerande. Carl-Henrik skriver upp för Jägarexamen. Fanns 70 poäng att strida om. Plockade hem 69 points. Nu ser han fram emot våren och skjutningen. Och det ska givetvis också fixas med ackuratess.   

För egen del fortsätta fixa med snösträngen. Och kolla av läget i Hyttmarken. Vidare hantering med inköp av snöslunga får jag allt lägga på Emil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar