torsdag 16 december 2021

Julen är kommen - snart

 

Upptäckt. Många har säkert gjort det för länge sedan. För mig stod det helt fullt och klart först idag. At dagarna går och att det där målet kommer allt närmare. Julaftonen med sitt datum, 24:e, kommer så nära. Men knappast stressad. För var sak har sin tid. Har vi hunnit andra år så är det klart vi hinner i år igen. För nu är ju den centrala platsen mer hemma hos Carl-Henrik. Samtidigt som just matlagning aldrig har varit min bästa gren – den heller.

Hade ju mitt uppdrag som mest stavades lax. Och som tidigare år gick jag snabbt i clinch med Dennis Bergman. Som blivit alltmer känd som den krävande fiskaren från Norrsundet. Med mycket rätt bakom sig i så mycket. Som det förödande med bottentrålningen som helt föröder Östersjön. Och så tydligt vilka politiska beslut som måste tas. Men inget händer. Förstår Dennis uppgivenhet. Med andra ord – skärpning i den svenska pol ledningsnivån.

Nu är det laddat med fisken. Och det där andra som gick inbringa från samma inköpsställe. En del så familjetillagat at det enbart klaras av från en och samma hand. Dennis egen mamma. Då gäller det förstås såsen.

Men höjdpunkten var lunchen på Kanalgården. Underbar julmusik. Tre tenor och idag förstärkta av tre lika underbara yngre kvinnor. Svårt att inte sjunga med.  Handlade maten i restaurangen och tog upp den på högsta våningen, den tredje. Med öppen innergård. Och så blev vi en liten trio där – jag- Brita- Per-Ewert. Trevligt sällskap, trevliga melodier. Eller egentligen – fantastiskt. Hem och skrev direkt till Erik och tackade En av de fantastiska sångarna. Med underbara sociala förmågor.

Härligt också att få kommunicera vidare med Nabija. Nu när det avslöjats utåt att hon i morgon kväll på TV4 klockan 20.00 får den där utmärkelsen. Som Sveriges Eldsjäl. Och så himla välförtjänt. Hur en kvinna från Afghanistan tagit sig igenom så många svårigheter, så många motståndare, så mycket misstroende. Och inte blivit hatisk. Utan arbetar för varje enskild människa. Ser alltid möjligheterna. Helt enkelt ett föredöme.

Hade några angelägna besök. Som det är när hastigt såväl körkort som pass måste förnyas. Allt i elfte timmen. Och en service som inte finns hemmavid utan måste expedieras i Gävle. Haft så mycket tid till förfogande. Men så mycket annat som kommit emellan.

Besked idag. Tuffare tag. Nationella ställningstagande. Hur nästa steg ser ut för att komma i clinch med pandemin och övervinna spridningen. Nu fordras covid pass för att komma in i landet även från våra nordiska vänner. Och uppenbart rekommendationer som kommer. Att för de det kan fungera. Uppmuntra till arbete hemifrån. Samma sak med distansundervisning. Ett sätt att nedbringa smitto spridning vidare.  

Blev ett tabata pass under kvällens mörker. Skulle ju varit gemensam middag. Men får anstå till söndag kväll. Med förhoppning att Mari också piggnat på sig. Klart hon ska vara med.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar