måndag 27 december 2021

Analys att orientera efter?

 

Ordentligt röjande. Papper som gåtts igenom och som sorterats i två olika högar; Slänga kontra ha kvar. Drivor är det som väntas på att kastas bort. Å andra sidan dels mycket i spara-högen-också. Men så mycket mera som jag inte alls engagerat mig i. Inte ännu. Kanske längre fram – om ett år eller så?

Mycket olika saker och ting som hittades. Onekligen intressant läsa lite på mitt eget profilhjul. Nästan så jag itne ens visste när det upprättades. Än mindre äst in, funderat och kanske t o m tagit åt mig utav. För här fanns en hel del förslag. Och intressant läsa in slutsatserna. Hur jag är själv som person. Utifrån olika perspektiv. Stämmer det hela finns mycket avförbättrings-potential. Fanns så oerhört mycket läsa in och reflektera över under antal olika rubriker.

Nycklar till ledning; Känslosamt engagemang kring kreativa idéer kan utmynna i att andra parten blott kopplar ned. Ambassadör för förändring och förnyelse. Andra kan behöva uttala sig kring sina egna idéer. Sätta upp realistiska mål. Fastställa realistiska förväntningar på andra människor.

Möjliga styrkor; Duktig på att resonera och se saker och ting från olika vinklar. Når mål och skapar resultat genom människor. God och inspirerande person för organisationen. Berömmer andra för deras insatser. Tillmötesgående. Erbjuder tid och energi för at hjälpa andra lösa konflikter. Försöker alltid hitta ljuspunkter. Utstrålar energi och entusiasm och ingjuter optimism.

Eventuella konflikter och fallgropar; Öppen för nya metoder och idéer men kan vara slarvig at föra dem vidare. Problem ta till sig konstruktiv kritik. Kan överskatta det inflytande han har på andra. Kan lyssna dåligt och därmed hjälpa till med fel saker. Andra kan missbruka hans hjälpsamma natur. Ibland klokare at inte engagera alla i allting.   

Idealiska arbetsförhållanden; Miljö där man belönas för entusiasm och optimism. Omgivning där det går använda verbala kvaliteter för at få människor at komma igång. En atmosfär där allt kan vara möjligt. Plats för personligt erkännande. Möjlighet att engagera sig i organisationens sociala ansvarstagande. En positiv och inspirerande samarbetskultur.

Nycklar till motivation; En chef som värderar optimismen när det kommer till förmågaa at utforska nya affärsmetoder. Leda människor mot sitt mål. Ses som en fadder som tycker om att motivera människor och skapa gemensamma lösningar. Engagemang gärna ideellt även utanför arbetet.

Och så drivkraftsdiagrammet; Mer Undersökande än Intuitiv. Mer Otvungen än Effektiv. Mer Pragmatisk än Harmonisk. Mer Frikostig än Selektiv. Mer Styrande än Samverkande. Mer Receptiv än Principfast.

Tydligt att det i alla fall skulle vara bra om människor som inte förstår varandra åtminstone förstår att de inte förstår varandra, då förstår de varandra bättre än när de – utan att förstå varandra – inte ens förstår att de inte förstår varandra.

Och så finns det oerhört mycket mera att reflektera över. Men möjligheten komma någonstans utgår för egen del av ett stort behov göra det tillsammans. Då fungerar det inte med fördragna gardiner och mörklagt rum. När tystnaden blir öronbedövande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar