torsdag 2 december 2021

Samverkan - med innehåll

 

En sådan där dag att lägga på minnet. En dag med öppna samtal, professionellt ledda. En dag som paketerats av Erika och Patrik. På ett ypperligt sätt. Som måste vara underlag att bygga vidare på. Framtidsforum. Och definitivt inte blott tomma ord utan en riktning som vi gemensamt kan vandra om vi har någon avsikt inom våra olika uppdrag. De kan näppeligen bygga på en vilja till konflikt. Samtal, Samverkan, Samarbete. Uppenbart finns det fortfarande kvar antal starka S. Nu är ett upp till oss alla att utveckla dagen med sitt innehåll ytterligare. Och därmed också ta de modiga politiska besluten.

Närodlat givetvis. Fast ibland måste vi faktiskt importera. Men också ibland avstå från att importera. Att avstå måste handla om att sluta importera ständigt denna Klagomuren.

Känns som att avstampen idag kan bygga ett lag, definitivt bygga laget mycket starkare. Där olikheter också berikar. Utifrån åldrar, kön, yrken, livserfarenhet, bakgrund, olika uppväxtmiljöer och nationell bakgrund.

Alla måste dra sitt strå till stacken. Även med ansvar till andra grupperingar. Allt för att låta den här vågen växa än större. Växa till en positiv form av tornado

Kylig dag, ständigt grå kall kyla. Som ändå möjliggjorde kvällens tabata träning. Tvivlade en stund om jag skulle ge mig iväg. Men ångrade mig inte. Inte så sträng träning, men all träning mycket bättre än inget alls.

Gick ju vara ute också p g a den utlovade snö nederbörden kom av sig. Betydde; inget alls. Barmarken lyser fortfarande igenom. Till skillnad mot andra delar av vårt land, främst söderöver.

Svårt var det för Brynäs Hockey att tryggt ta sig ned till Ängelholm. Fast ned kom man. Och första perioden var det et ständigt tryck mot skånelagets målbur. Men det lyckades inte alls. Forwards alldeles för ofarliga. Saknas kompromisslösa snipers.

Missade dock hela andra perioden. Ett mycket långt och intressant samtal fångade mig till hundra procent. Allvarligt och seriöst. Den här formen av tydlighet når man allt för sällan upp till. Visade också att vi borde ha olika roller utifrån intresseområde, utifrån kompetens. Om vi nu vill bygga det framgångsrika laget även här. Förvaltarskap i all ära, men utveckling handlar om något mycket, mycket mer rörelsefyllt.   

Dagar komma, dagar gå. Redan idag är morgondagen mer än välfylld. Vissa åtaganden till del innan de måste brytas för annat. Fast med god planering kommer det gå wähl.

Och redan välfylld måndag med hemkomst så sent som fram emot 02.00 – då redan tisdag morgon. Men tillsammans med Eldsjäl kommer såväl kvällen som natten att lysas upp.

Lämnar den allvarliga situationen med fjärde vågen till morgondagen. Covid 19 går det inte negligera. Ta den på allvar, ta sprutorna, följ rekommendationerna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar