söndag 19 december 2021

Idrotts soffan

 

Lång natt betydde tidig morgon. Som en morgon absolut gärna får vara när Ilse övernattar och kommer och kittlar under fotsulorna. När hon kommer och gör sina morgonbus insatser. En absolut höjdare ha henne i huset. I morse jämförde hon sin enda mage med min som hon påstod handlade om fyra magar! Kunde inte ens bli arg för den slutsatsen.

Sedan följde hon med också. Till morgonens träning tillsammans med tabata gruppen. Fast först förstås frukosten. Blev ingen lång träning för henne. Innan hon gav upp och ville ha följe hem. Mest för att hon frös om händerna. Men med lite – nästa gång längre. Och så längre igen.

Morgonens nyhetssändning. Nästan som tidigare. För idag en ung kille nedskjuten i Stockholms trakten. En vana. Som ingen verkar klara av bryta. Eller få flera införstådd i hur idiotiskt det fortfarande är. Naivt tro att det hela stoppas med hårdare straff, med övervakningskameror. Listan över åtgärder är verkligen lång och inte så enkel som vissa i fanklubben för tuffare straff ens vill förstå.

Skillnaden mot lördagen. Följde en hel del skidtävlingar idag. Både med som utan gevär på ryggen. Stolt att komma från ett så litet land som Sverige men ändå skörda så stora framgångar. Så den svenska modellen står sig stark.

Skidskytte på damsidan har ofta sitt nav kring systrarna Öberg. Förutom hundra procentig kompetens så hoppas jag de känner stödet från hela Sveriges befolkning. Och herrarna – givetvis laddar de om tills OS startar där borta i Asien.

Traditionell skidåkning. Norska dominansen på herrsidan är monumental. Inte en chans att segrarna i dubbelsprinten kommer med i norska truppen! Superstark. Svenska herrtruppen lär mer bli åt det turistiska hållet. Damsidan däremot. Där kommer vi svenske sticka upp. På sprintsidan får eventuell textmassa läsas in ordentligt från baksidan av byxorna. Med de norska ögonen. Ständigt imponerad.

Sticker upp ur vattnet. Först i många grenar. Överraskande att just lilla Sverige ligger så bra till i världssporten simning. Helt utan tillhygge.

Det finns däremot inom ishockeyns värld. Där spelarna har stor betydelse -men också coachen. Så där finns framgången längre bort. Blot från nästa höst när Sam Hallam tar över rodret. Dagens utfyllnad har mycket små möjligheter till framgång.        

Personlig planering. Mycket. Kring en kommande vigsel i februari. Klart den kommer bli minnesvärld för oss alla. Nu när vi bestämt plats, upplägg så ska vi se till att glädjetårarna kommer fram. Trots att valt språk blir engelska.  

Middagen på Strandbaden med tabata gänget. Trevligt och gott. Mari och Helenas diplom till var och en får vara en form av bevis att träning gör nytta.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar