onsdag 22 december 2021

Hector

 

Fattas bara. S som i Sandviken, eller som här S som i Sara. Dagens namn, när gå utför snabbt också blir som slutsunna succé. Sara Hector. Dagens vinnare  Storslalom i Frankrike i väntan på kommande OS. Att åka ifrån Shiffrin är knappast möjligt – i alla fall högst ovanligt. Men idag fick hon ge sig och istället gratulera den svenska succé kvinnan från Sandviken. Kina väntar på det svenska underverket.

Väntar oerhört mycket – på ett annat underverk. Var ju idag hon skulle komma. Leonie, direkt från Åkersberga. Men har ju varit några tuffa dagar. Omväxlande hög feber med andra sjukdomsbilder som kommer och går. Rejäl förkylning. Så fortfarande lyser hon med sin frånvaro. Men i morgon – kanske. För att sedan ta sig an nästa utmaning. Funchal med Madeira. Kort framförhållning men ännu ej tagna beslut. Lite äventyrligt men med full respekt till omständigheter så kommer givetvis allt gå bra.

Juletid. Tänka och känna efter. Närboende och boende längre bort. Alla dessa individer som betyder så väldigt mycket. Länge sedan Norge – men idag mail till Möre Romsdals Fylke. Bra blev så. Länge sedan England – men idag julkort till Watford. Och så vidare. Viktigt finnas trots att det finns en del avståndsskillnader. Så också att landa i Wisconsin – i Melbourne – eller i Ougadougou. Livet är en resa men där finns alltid tydliga mål.

Och så mycket bygger på Förtroende -människor emellan. Att verkligen se varandras färdigheter och möjligheter. Speciellt viktigt i ett politiskt parti som har som portalparagraf – allas lika värde. Det finns alltid möjligheter visa att det skrivna ordet också fungerar i verkligheten. Har en praktisk innebörd.        

Motgång. I en annan form. Släpper inte ut vattnet. Och då fungerar ju inte det hela, mot hur det skulle vara i praktiken. Fast allt kan ju gå sönder. Så också en diskmaskin. Nödutryckning. Kenneth kom som en äkta doktor. Men svårt säkerställa diagnosen. Så just nu är riktningen klar för morgondagen. Åka och köpa ny diskmaskin.

Lite överraskad av namnet. Svenljunga. Men avsiktsförklaring finns tydligen. Batterifabrik med 3.000 anställda. Och inte alls Northvolt. Kom som en blixt från klar himmel. Mycket mer att göra förutom byggnation. Handlar ju säkert om grön energi. Och utmaningen med personalförsörjning, bostäder, skolor etcetera. Och sedan – få ned elen så långt ned i landet!

Inte överraskad. Men mer konstigt att ingen region tagit beslut tidigare. Krav på vaccinerad personal i Region Dalarna. Patientnära möten måste ju kunna garantera vaccination. När det till synes självklara blivit självklart i Dalom borde det j kunna bli det i hela landet.

Ytterligare en dag närmare julaftonen. Med mat som traditionen erbjuder. Och där det finns valfrihet att hugga in på just sina egna favoriträtter. Måste få till lite motion att blanda ut med. Får inte tillåta en passage för nästkommande hundra kilos streckmarkering.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar