fredag 17 december 2021

Ge alla förtroende bli hjältar

 

Många känslor – samma dag. Men även normalt är det att bära omkring på mycken inpaketerad känslo paket. Allra mest kvällstid. Tror inte det beror på att jag fick vara med på inspelningen Förrförra måndagskvällen på Cirkus Stockholm.  At se det hela ikväll gav flera av inspelningskvällens tårar vadande på nytt.

Rubriken var som alla andra år – Svenska Hjältar. Inspelningen drog igång tårflödet. Så reprisen ikväll var blott en fortsättning. Personer som egentligen gjort och gör det självklara. Utan tvekan. Det som utmärker alla de som är beredda göra skillnad. Så tacksam att all de finns – som skänker ljus och hopp när vissa personer blott bidrar med negativism. Berörd! Klart jag skulle vilja sitta där på läktarplats nästa år också. It´s Christmas anyway.

Och naturligtvis att vår egen lokala hjälte tog plats. Där på scenen som den sista med kvälls utmärkelse. Hon som fastnat så långt inne i mitt hjärta. Som tagit den tuffa resan från Kabul till Sandviken. Och som verkligen gjort skillnad för så många. Känner mig stort stolt för att vara något bekant med Najiba Mansouri. Något nu kan bli så himla mycket större alltefter. Always look at the bright side of life.

Förstår att julen kommer allt närmare. Och klart at jag i så mycket är tacksam till livet. Till föregående generation som gav trygghet och möjligheter. Och till dagens realitet som ger stöttning och mening. Ibland går det uppåt, ibland nedåt. Men finnsförtroendet där så fixar allt till sig. Till slut. Och där ligger Mänskligheten – att det tillåts, och du duger även när det av olika anledningar slinker nedåt. Då alla behöver stöttning, som bygger på äkthet. Finns tyvärr exempel på när de som upplevs vara nära istället förstör möjligheterna. P g a oförstånd? P g a mindre intelligens?

Julen är inte kommen -men väl planeringen som omfattar att kunna få samlas. Och betyda. Tacksam givetvis över tre killar som strävar framåt. Når sina mål men olika fort. Med olika svårigheter. Och för vilka jag fullt och fast ständigt har fullt förtroende. Vet själv vad just vad det med förtroende har för innehåll. Låt oss alla göra varandra bättre..

Tacksam idag att ha fått vara med på avtackningen för Tommy Berger. Som nu drar vidare. Mot Stenungssund. Varmt lycka till när han nu bygger framtiden tillsammans med sin familj. Efter 17 politiska år med säte Gävle. Alltid påläst, alltid klädsam, sifferkunnig, helhetstänkande. Och för min egen del samarbetsvillig. Så värdefullt få höra positiva ord i levande tillstånd. Och vi var en fyrväppling med den gröna fanan; Magnus – Per-Ewert – Hannah-Karin och så då jag själv.

Och speciellt då Hannah-Karin som gjort så gott – för så många. Som alltid har färdigheten och det speciella i att alltid kunna se människan bakom. När vissa skapar motsättningar och närmast hat – skapar hon samarbete, tillit och kärlek. En helt unik förmåga som måste få spridas vidare. Mörkrets krafter får aldrig ta över.

Tacksam för dagen idag. Person som har det svårt öppnar sig helt och vädjar om hjälp – igen. Klart jag finns där. Går inte räkna minuter och timmar. Medmänsklighet är en ynnest att f möjligheterna bidra med. Behövs inte offentlighetens applåder. Räcker gott att få bidra till att en människas liv blir helt. Och därmed livet för dennes nära.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar