söndag 12 december 2021

Vinterstudion

 

De där vinterdagarna under veckosluteten börjar bli en form av vana. Fylls på i en ständigt påslagen TV ruta. Har så varit i svenska hem så många år. Men nu är det inte blott skidåkning av traditionellt snitt. Skidskyttet har väldigt offensivt trängt sig på. En fantastisk TV idrott där det kan komma snabba omkastningar. Kanske till och med en idrott som trängt sig före allt annat.

Duellen Johaug vs Frida Anderson fortsatte. Men idag var lilla norskan alltför bra. Blev t o m en amerikanska emellan de två. Fast ändock imponerande även av Frida. Och det där riktiga avgörandet kommer ju ske föst i Kina, på stundande Olympiska Spelen. Och tills des kanske än flera svenskor som vill göra äran stridig. I första hand Ebba Andersson. Och så de svenska sprinteråkarna förstås. Där går det verkligen undan. Trots att Linn Svahn har fått en mellansäsong p g a skada.  

Herrsidan blot ett långt, och än längre mörker. Finnsdefinitivt inte n enda svensk herre som är inne, eller i närheten av internationell elit. Men troligen svensk seger dock på de svenska mästerskapen. Får väl räcka så.

Skidskytte så finns det framgång oavsett kön. Imponerande, fantastiskt. Flera herrar som konkurrerar och har förmågan ställa frågorna till precis alla andra elitåkare! Och möjligen än mer utmaningar från de svenska damerna. Spänningen fortskrider. 

Naturkatastrof. Bilderna från det som drogs in över USA i form av tornado vidare vilka enorma krafter som naturen kan producera. Då är människan liten. Och avståndet till ond bråd död mycket kort.

Verkar som att vi är väldigt skyddade. Eller har en enormt stor tur. Översvämningar givetvis. Men drabbade ju inte alls här. Och de än starkare krafterna som signalerats ute i världen. Annorstädes.        

Fick prova snöslungans krafter i Hyttmarken istället. Det mesta har ju varit oskottat de här dagarna. Och vad passade bättre? Än att fixa ytorna med nyinköpta slungan. Hyfsat kanske. Men lär väl mig allt mera varje gång maskinen nyttjas. Helt ok men det är ändå nödvändigt nyttja en del av muskelkraften. Fungerar inte alls av sig själv. Annan erfarenhet – verkligen törstig.  

Fram med sparkstöttingarna. Och när jag väl fick dem på plats så blev det en kortare sträcka. Med antal sparkar. Ömsom höger, ömsom vänster. Roligt eller inte kan diskuteras. Men traditioner måste inte alltid vara det roligaste. De ska ändock upprätthållas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar