onsdag 29 december 2021

Dags att planera

 

Frågan är egentligen var de finns? De mänskliga rättigheterna. Torde utgå från var och ens lika värde. Men det är ju för de allra mesta bara skitsnack. Nu i en värld som aldrig förut har varit så skickad mellan vi mot dom.

Allas lika värde oavsett var man bor. Bor inom Sverige, inom Europa, inom världen. Oavsett vilket ursprung man har, oavsett vilka föräldrar man har – och inte har. Men vinden har blåst kyligt från många håll och kanter. Och mer ska det tydligen bli. Organisationen för mänskliga rättigheter i Ryssland nu förbjuden. En organisation som stått på samma sida för oliktänkandes rättigheter. Som även i det stora landet i öst också backat upp personer som kommit dit från andra länder. För allt det vi i väst kallat demokrati – allas rättigheter, allas väl och ve.

Presenteras ny väg även i Sverige. De som inte ”gör rätt för sig” i Sverige ska ut. Absolut ingen betydelse kring bakgrund, kring säkerhet, kring vem/vilka som lurat hit dem. Enkelt konstatera hur populism driver från det ena till det andra. Solen går ju upp i öst – men finns ju inget som tvingat oss in i att föredömet heter Ungern.

Internationell utblick. Fortsätter – minst sju år sedan förödelsen startade. Jemen, ett land där så få bryr sig om. Och skulle någon av de förtryckta klara av ta sig ända hit så skulle ju i varje fall vårt stolta land utvisa dem åter.

Ångest på annat sätt. Kollade in i serien. Som startade just idag. Folk med ångest. Tittade in. Orkade en stund. Men kändes inte som det rätta anslaget. I alla fall inte för den här dagen.

Öser på och försöker skapa ett negativt varumärke. Några speciella individer i Gävle med insändare, Facebook inlägg etcetera. Att kommunen andas rädsla, otrygghet. Och så görs en större mätning på området Trygghet/Otrygghet i tretton stora städer. Och Gävle skiljer sig från de andra med medborgarnas upplevda trygghet!! Torde vara ridå för snedsnackarna.

Öser på från samma håll kring den odugliga hälso- sjukvården i Gävleborg som staplar för allt längre köer. Och så kommer den statliga mätningen som konstaterar att Gävleborg har de lägsta köerna. Belönas därmed med 46 nya miljoner kronor.

Känns som timingen blivit något felaktig. Hos bakåtsnackarnas snedtända gäng. Och det enda som vi vet; det fortsätter säkert laddas med ytterligare skitsnack. Finns några i gruppen som synes slåss om det föga hedrande epitetet.

Förtroende. Prövas uppenbarligen i en av våra nordliga kommuner. I väntan på det allt självklara kring begärd time out. Historien lär rullas upp åt något håll.

Det skulle ha gjorts för så många år sedan. Nu i alla fall börjat med rummet. Gott så men det fordras givetvis fortsättning. Och före det fordras också ett avgörande beslut.

Och bara en vardag kvar. Innan det nya året väller in. Fredag är det time. Men inget planerat. Tänka till; köpa hem lite speciell mat? God idé. Samtidigt som det andra alternativet alltid är mycket gångbart. Som det som presenterades idag. Med fördelning vilka som fixar förrätten, respektive efterrätten. Medan maträtten blir helt en manlig uppgift. Kuvösfesten i traditionell tappning.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar