torsdag 23 december 2021

Dagen före

 

Och så var det detta med säsongsinfluensan. Som funnits under flertal år. Men som också drabbat allt flera just det här året. Så problem kommer liksom inte enskilt – utan när saker och ting slår till så görs det ordentligt.

För egen del gått bra – än så länge. Peppar, peppar, ta i träd. Tänker heller inte så mycket på det. Givetvis respektfull men tar inte de där långa avstånden som kanske borde vara fallet. Ser väldigt få med munskydd. Så få att jag reagerar väldigt tydligt – när jag ser någon i den utstyrseln. 

Vissa saker kommer till julhelgen. Nu at diskmaskinen klappade ihop. Och till slut blev det inget annat göra än koppla på släpvagnen. Och så blev det ett inför julen inköp. Fanns mycket att välja emellan. Femton kuvert kanske något onödigt. Men D istället för E kändes onekligen bra. Gamla uttjänade varianten fick jag stuva undan. Borde vara öppet på Återvinningen även kommande vecka. Då får jag gå i närkamp igen. Nya varianten på plats – genom aktiv hjälp av Kenneth – förstås.

Hade bespetsat mig länge. Var ju igår som Nils-Olov skulle komma med Leonie. Men blir ju inget alls. Rejäl förkylning och hög temperatur fick henen vara kvar hemma. Nu kanske flighten till Funchal och Madeira också är hotad. Givetvis har jag erbjudit mig vara ansvarig för henne de aktuella dagarna. Om det finns förtroende för det vill säga. Så även här lyfts ordet fram; Förtroende. Förstår dock att de inte vill lämna henne under två hela veckor. Men möjligheterna finns!

Sparkade omkring en stund. Med en sparkstötting. Och så klart ute på Storsjöns is. Blev väldigt speedigt, god fart. Kanske inte lika bra förutsättningar med skridskor. En del sprickor faktiskt. Bet ordentligt i kinderna. Inget dölja vinden bakom. Men möjligheter som inte alla har. Så ytterligare en ynnest.   

Kvällen blev en pizza. Kompanjerad av Carl-Henrik. Blivit hans egen specialitet att fixa till konststyckena utomhus. Egna insatsen blott att tugga och svälja. Samt givetvis smaka oh njuta av anrättningen.  

Utlovas till julaftonen. Vit jul, kall jul, solig jul. Man kunde faktiskt hjula för betydligt mycket mindre. God jul till alla nära och kära. Tillönskas med kärlek och omtanke.

Trevlig jul tillönskas. Men långt ifrån en verklighet överallt. Inte ens i Sverige. Allt för många har det mycket svårt. Barnfattgdomen ökar. Och internationellt; Syrien där 9 av 10 lever i tuff fattigdom

Skulle ju ha varit flera. Men icke sa Nicke. Ändå Uppesittarkväll. Mest att genomföra, ty utgå från vinster kan bara ge mentalt misslyckande.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar